= TERKINI=
Perkembangan semasa..

KAMEK DI KUCHING, SARAWAK POLAH...

Hari ni 28 april 2009 - 11 pagi. semalam aku baru balik dari kuching, sarawak. kat sana macam macam la...aku buat. Kawan pun ramai jadi nak jumpa pun tak sempat sebab aku datang sarawak aku kena buat keje. aku berada kat sarawak 2 hari. keje apa? buat video klip, jadi pelakon video klip lagu indonesia, tak silap aku nama penyanyi indon ni REO kot? tah la.. aku pun lupa.. aku tau, aku buat keje, janji keje aku siap..dah cukup! pinjam ayat DAVID TEO sikit... producer METROWEALTH, bos!! u jangan marah i ok..takut nanti, "speck senget" hahahaha... :P " TAK JANJI, TAPI PASTI!" :) pengalaman jadi pelakon video klip ni ok. sebab aku rasa buat video klip ni tak perlukan dialog.. cuma perlu kan reaction muka sahaja, yang aku jadi LENGUH... PENAT... LETIH.. disebabkan model yang berlakon sekali dengan aku dalam video klip ni, sebab diorang berlakon macam aku dalam SEMBILU kat RTM dulu dulu.. cam TIANG LETRIK, cam KAYU BALAK, KAYU API pun ada. :P "KALAU TUAN MENEBANG JATI, BIAR SERPIH JANGAN TUMBANG, KALAU TUAN MENCARI GANTI, BIAR LEBIH JANGAN KURANG" :) ceh.. berpantun la plak.. hehehe.. sebenarnya aku nak perli orang tak boleh tersurat, kena la.. tersirat sikit sebab salah satu pelakon yang jadi model dalam video klip ni seorang datin yang invest untuk video klip REO, jadi tak boleh cakap lebih2 pasal datin, takut disalah ertikan dan aku takut kena BAN! masuk sarawak. Peergghhh...!! powerful jugak datuk dan datin ni kat sarawak ok. *wink :P . Berbalik pada model laki ni... dalam video klip ni aku jadi DATUK, laki pada DATIN dan model ni plak jadi SKANDAL dia. Model laki ni memang pure dari INDIA, nak kata cam SHAH RUKH KHAN, hmm... tak pandai pulak dia berlakon, nak kata HITRIK ROSHAN aaaaa... six pack dia sama la.. cuma muka hitrik putih lagi kot so paham paham je la.. model laki ni muka dia color apa ok. :). Nama dia CHIRSTOPER nama manja CHRIS. sepanjang aku buat video klip dengan dia cakap ORANG PUTIH je memanjang.. terasa cam dok kat london je *wink! :P, tapi aku suka dia.. dia ada sifat confident, ingin belajar, dan komited pada keje dia.. tu yang bagus pasal model ni.. kadang kadang aku terfikir jugak kenapa orang kita tak macam tu? hmmm.. dalam video klip tu aku kena bawak POSCHE BOXTER gempak tu.. JAKUN aku kejap.. tapi yang bestnya.. DATUK kasi aku bawak kete tu cam kasi bawak ISWARA je.. hehehe.. apa lagi aku belasah je la.. terasa macam kete sendiri plak hahahaha.. :P kita orang shoot kat tempat tempat sekitar sarawak ade yang dekat pantai.., kat lorong hutan, bandor , dekat lapangan terbang dan bla..bla..bla... cuma masa shoot kat pantai tu nasib baik tak kena SERBU, aku ada 2 bouncer datuk kasi suh jaga aku sebab satu kampung turun nak tengok aku buat video klip waaaahh....!! terasa cam AHLI POLITIK je ala WAKIL RAKYAT.. cam tengah BERKEMPEN. :) yang pasti.. semua keje selesai dengan jayanya.. insyallah aku akan sambung VIDEO KLIP ni.. di BALI INDONESIA kata datin tu la.. macam kata DAVID TEO lagi.. "TAK JANJI TAPI PASTI" p/s : ari tok kamek klaka sawak sikit jak, kamek mok mintak maap da orang orang yang terasa da tulisan kamek tok, mun da yang baca, yang nangga tulisan kamek tok kelak, yang marah, kamek mintak maaf sekali lagi aok. kamek sik pande bulak orang.. jujur kamek madah, semua bena, sik riso kamek polah pa yang kamek nangga jak. sik mok marah tuhan marah ya.. hehehe.. :) ( bahasa sarawak tah betul tak tidak aku bedal je tu ) *wink!
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

DRAMA RADIO BEST KE?

14 april 2009 aku pi drama radio kul 2pm di RTM. biasa la.. aku sampai kul 1,30pm awal 1/2 jam. nak masuk RTM ni as usual kena redah guard dia dulu, polis pengawal RTM. Muka sekor sekor macam nak makan orang.. aku tinggalkan beg duit aku dalam kereta, aku cuma bawak je lesen ada gambar nak tukar dengan pas RTM. Bila aku sampai kat pondok pengawal nak tukar dengan pas masuk, kau tau apa pengawal tu cakap? "takde IC ke?" aku jawab balik "IC nak buat photostat untuk payment DRAMA RADIO nanti." dia cakap "lain kali kalau nak buat apa apa kat RTM buat siap siap photostat IC tu.." apa ke sengalnya guard tu.. dia cuma nak dokumen yang sah pada aku selain IC, LESEN BERGAMBAR pun salah satu dokumen penting jugak yang boleh tukar dengan pas masuk. Dia siap marah aku lagi... ni lesen bergambar tak boleh 1 je.. kena ada satu lesen yang hidup dilampirkan sekali dengan lesen bergambar untuk dapatkan pas masuk rtm, jadi maknanya aku kena pegi balik ke kereta ambik lesen yang hidup plak sebab nak di lampirkan dengan LESEN BERGAMBAR aku tadi, untuk mendapatkan cecupak pas masuk RTM sahaja.. memang MAK LAMPIR betul POLIS PENGAWAL RTM tu!!, bagi aku la... guard ni mengajar aku erti kesabaran yang sebenar. Dah la tempat parking jauh... pastu kena buat keje dua kali, kira macam pegi balik pegi balik ambik lesen semata mata nak tukar dengan pas masuk. aku terus bawak semua beg dan aku teraburkan je dokumen aku IC, LESEN, CREDIT CARD, ATM CARD, PASSPORT dan lain lain dokumen depan guard tu suh pilih mana dokumen kau nak angkat kau angkat aku cuma nak pas masuk sahaja sebab aku datang RTM bukak nak pegi DISCO tapi nak buat KEJE. habis je dengan pengawal terus aku ke WISMA RADIO RTM jumpa orang yang berkenaan untuk DRAMA RADIO ni. jadi aku jumpa la dengan KAK TIM ARTIS NAIK TANGGA TURUN TANGGA dengan ATIE AF dan DATO RAHIM RAZALI serta MAMA NORLIA GHANI yang dah tunggu aku atas kelewatan disebabkan PENGAWAL RTM yang konon-konon CEREWET yang halang aku supaya sampai awal wink*!. pastu start la drama radio..... p/s : kalau aku tak diberi masuk ke WISMA RADIO RTM hari tu PENGAWAL RTM... kau jawab la... dengan BOS RTM NANTI!! padanmuka! :P
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

Zed Zaidi

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Lt. Kol (K) Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat