= TERKINI=
Perkembangan semasa..

TIPS CINTA ZED ZAIDI? ( TIPS KETIGA )

Sini ada TIPS CINTA yang aku dah buat lama banyak save dalam handphone je aku tulis melalui pengalaman dan penjalanan cinta orang lain depan mata aku kalau korang pengguna DIGI korang boleh ON kan melaui SMS taip je ON TIPS ZED dan SEND to 2000 nanti dapat lah TIPS ZED every week!. :)

  1. Seni mempertahankan cinta berkekalan - keikhlasan dalam mengizinkan pasangan membuat sesuatu pekara kerana dia pasti balik dengan lebih mencintai terutamanya lelaki.
  2. Kenapa pertengkaran itu menyakitkan ini bukan kerana apa yang di ucapkan tetapi bagaimana kita mengucapkan sesuatu pekara itu. it's what we say, but how we say.
  3. Kebanyakan pasangan bertengkar kerana sesuatu pekara dan tanpa di sedari dalam masa 5 minit mereka akan bertengkar pula kerana apa yang diucapkan semasa pertengkaran.
  4. Cinta itu mengharapkan balasan, kehendak itu timbul balik sifatnya kerana manusia kalau bercinta tidak hanya memberi tapi ingin juga menerima.
  5. Elakan sifat cinta yang kadang kadang menguasai kekasih itu hanya untuk dirinya sehingga lupa akan kebebasan individual pasangannya, ini sangat negatif.
  6. Cinta dapat membuat kita melayang tinggi di langit biru, yang dipenuhi oleh awan penyejuk hati namun, terkadang cinta jua membuat kita menjadi insan yang terbelenggu
  7. Cinta bukan hanya rayuan gombal, tapi cinta adalah kesahajaan hati cinta sebagai embun di pagi hari, cinta bagai panas di siang hari, cinta bagai bekuan ais yang takan cair.
  8. Cintaku untuknya telah aku berikan, rasa yang ada dihatiku telah aku tuangkan, semua yang ada ku persembahkan kerana cintamu telah aku ciptakan. Semua hanya untukmu seorang.
  9. Cinta memang indah, sekiranya ia dapat menyatukan dua insan, namun disebaliknya berlaku sang pencinta akan melalui hari harinya dengan kerinduan yang tiada noktahnya.
  10. Cinta itu boleh diumpamakan, bagai makan sambal belacan walaupun pedas hingga mengalir air mata, masih mahu dimakan jua, tapi awas jangan makan berlebihan nanti pedih hati kerana terluka.

"DREAM MAKES ALL THINGS POSSIBLE, HOPE MAKE ALL THINGS WORK, LOVE MAKE ALL THINGS BEAUTIFUL, SMILE MAKE ALL ABOVE WORK POSSIBLE" :)
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

Zed Zaidi

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Lt. Kol (K) Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat