ZED ZAIDI BERSAMA ARTIS VETERAN

siapa cakap artis veteran tak sokong zed? cuba tengok gambar ni. takde masalah pun. http://pic.twitter.com/Hkkg4tE6 [...]

ZED ZAIDI: DARE TO DREAM

[...]

ZED ZAIDI: DARE TO DREAM

[...]

If you are going [...]

ZED ZAIDI: DARE TO DREAM

[...]

IKLAN DI SINI!

Luaskan capaian pengiklanan anda bersama kami![...]

Friday, May 29, 2009

MAAF PADA YANG TERASA MELALUI BLOG ZED ZAIDI..

29 MAY 2009 - JUMAAT, 5.27 Pm Pulau Pangkor - updated blog Pakai Hp blacberry! : perggg... penat TOK!!!.. aku masih di lumut perak... shooting 24 episod for RTM drama "TERATAK MAHLIGAI" bersama pelakon ZIZAN NIN YANG SEWEL ( opss.. jangan marah zizan aku cuma gurau takut kang ada yang termakan hati lagi.. hahaha.. ) bagi aku orang tak boleh bergurau ni, orang yang tak boleh di jentik sikit, malah pandangan aku la.. dia seorang anak MANJA! *wink! , siapa lagi eh.. KAK CHIK, NISHAR DIR, ARASH, NADIA MUSTAPAR, DIAN P.RAMLEE, NABILA dan bla..bla..bla... lagi.. :)

HUH! sekian lama mengharungi... dugaan sebagai seorang artis dari KONTROVERSI, GOSIP, KRITIKAN dan bla..bla..bla.. , aku masih tetap tabah!. Nak jadi seorang ARTIS ni kena sanggup hadapi RISIKO.. sebab bila jadi ARTIS banyak CABARANNYA.., itu baru kita sorang je, belum kita BERKAHWIN lagi?, kalau dah BERKAHWIN nanti bertambah? tambah.. tambah! "tambah" la... cabaran dan dugaannya.. jadi, biar la kita belajar dari susah.. belajar lah terima kritikan.. bagi aku la.. kritikan ni bagus buatkan kita lebih matang, belajar dari kesilapan.. dan juga buatkan kita lebih PROFESIONAL! hah! kalau tak sanggup nak terima semua tu.. JANGAN LA.. JADI ARTIS!!! jadi je pegawai BOMBA ke? POLIS ke?.. betul tak? itu pun, kena kritik juga kalau buat keje lambatkan? GOTCHA!!! *wink! :P

Dah.. malas aku nak cerita semua tu.. bagi aku.. benda yang dah berlalu, biarkan ia berlalu.. aku mahu terus memandang kehadapan. Kalau semalam aku buat silap, hari ni takan berulang kembali.. dan semalam aku buat salah? lupakan!, mulakan hari baru hari ini! yey! itu lah.. sifat aku yang sebenar! hidup kena KEWL BEB! jangan nak jadi HERO! jangan jadi TAMAK dengan KEKUASAAN dan rasa DIRI BERKUASA BAI! takut menunjukkan kelemahan nanti.. PANAS BARAN! terkeluar ops!! malunya orang dah tau? huhuhu... kalau dah rasa DIRI BERKUASA! jangan terlalu TAKSUB dengan KUASA! sebab takut tergolong dalam orang-orang yang "SYIRIK" bagi aku ALLAH lagi MAHA BERKUASA! :) *wink!.

Hari ni aku rasa diri dalam keadaan tenang.. dan rasa releks sangat sebab takde tekanan lagi.. kalau ada , aku rasa bukan aku yang MENGISUKAN mungkin orang yang tak berapa BIJAK yang membesarkan isu ini! jadi biarkan. shu..shu..shu.. aku tiup supaya benda benda BODOH!!! di depan aku ni berlalu pergi.. sebab aku taknak jadi orang yang BODOH!!! melayankan pekara pekara BODOH!!! lagi.. :) argggghhhhhhhh...gggghhhhhh...!!!!!!!!, saje je jerit bagi tension hilang! hehehe.. :P *wink!

Aku nak mintak maap pada semua orang tak kira la.. orang yang aku tersebut nama sebelum ni .. orang yang terbaca, orang yang terkomen dalam blog aku... supaya dapat memaapkan kesalahan aku yang lepas dalam BLOG aku ni. Bukan aku sengajakan tapi tak disengajakan.. disebabkan aku ni penulis.. tahap beginner lagi! jadi maapkan la aku ye! hahaha... biasa la.. banyak yang aku perlu belajar dalam penulisan... sebab tu, aku belajar dari kesilapan.. sedangkan NABI ampunkan UMAT ini pulak kita manusia biasa.

Baru aku tahu.. ORANG POLITIK pun berkempen melalui BLOG hahaha... terasa kelakar pun ada..BUKAN PELIK? TAPI BENAR! kesan BLOG pada generasi sekarang sangat RELEVAN! jadi, pastikan korang ada BLOG! ZAMAN CYBER BEB!, dan dari sini lah.. aku baru tau.. KEKUASAAN BLOG ni macam mana, MENTOR BLOG aku adalah EIZLAN YUSOF.. aku masih berbincang nak kumpul dan buat KOMUNITI BLOG ARTIS nanti... bersama EIZLAN YUSOF.. insyallah... kalau takde arah melintang akan menjadi keyataan! yeh! semangat juang yang tinggi! hahaha..!! Pada aku la.. pesan aku pada korang, rasa nak kritik tu kritik la... aku NO HAL!!! punya.. aku nak jugak tahu kelemahaan aku... boleh la aku improve lagi pasal diri aku ni nanti dari masa ke semasa. Aku jenis yang boleh menerima kritikan, dan tak mudah MELENTING!!! sebab bagi aku MENGKRITIK TAK SEMESTINYA MEMBENCI! :).


"DONT REGRET ANYTHING THAT EVER MADE U SMILE!" :)

By Zed Zaidi with 64 comments

Friday, May 22, 2009

SYAMSUL MARAH ZED?

22 may 2009 selepas solat jumaat aku terus je nak menulis mengenai perjalanan blog aku. Macam biasa hari ni hari jumaat aku pi solat kat MASJID GHUFRAN dekat dengan taman tun dan juga dekat dengan umah aku damansara perdana.. dan jugak dekat dengan kg sg penchala, ala... kalau korang tau MOFAZ n INGRESS AUTO BMW tu dekat situlah.. masjid tu atas bukit. :) pada kaum laki jangan lupa kita sebagai lelaki 3 kali tak solat jumaat takut terkeluar dari islam. so renung renungkan ok. :)

Baiklah lah.. hari ni aku nak bercerita pasal SYAMSUL DATUK YUSOF HASLAM. Banyak dah aku dapat feed back dari para blogger, chatters dan lain lain yang sewaktu dengannya.. mengatakan SYAMSUL kurang GEMAR dengan BLOG aku. Mungkin ada sesuatu yang membuatkan dia BENGANG dengan aku. Aku ni di anggap PELANDUK.. di kelilingi oleh GAJAH takut PELANDUK mati ditengah tengah :) Dengan diri aku ni.. aku sedar.. dengan SYAMSYUL macam LANGIT dengan BUMI. Siapalah aku ni...

Aku menulis.. ikut peribahasa "KALAU TAKDE ANGIN TAKAN POKOK BERGOYANG" betul tak? sama jugak dengan penulis penulis lain.. walau kata " OFF RECORD" pun, masih keluar jugak artikel tu, JUJUR ke tu?. Dalam penulisan aku ni aku memang suka bersikap JUJUR dan TELUS, tapi apa kan daya.. aku ni di didik "HOPE FOR THE BEST, EXPECT THE UNEXPECTED" sentiasa berbaik sangka "HUZNUZZAN" disebalik apa juga yang akan terjadi pasti ada hikmahnya. :) JUJUR salah, TAK JUJUR pun salah. :P

Aku ni nak jadi penulis yang BIJAK aku mahu akal aku tak senteng, tak dangkal, tak pendek. (eg: Oh Bulan!, Oh Bintang!, Oh Bangang!- pinjam dari blog aqasha ) dan aku tak mahu menulis "TEPUK AIR DI DULANG MERECIK KE MUKA SENDIRI" cukup di sini aku menunjukan DIRI AKU! siapa yang membaca BLOG AKU, mereka sendiri dapat menilai sifat aku yang SEBENAR! sama ada AKU ni seorang yang kuat membaca buku atau disebaliknya?Yaaa!! Kenal-kenallah dengan diri sendiri. Wallahualam , Awaluddin Ma'rifatullah.

Banyak dah aku melalut ni, ok.. untuk pengetahuan korang YA! memang SYAMSUL MARAH dengan AKU mengenai artikel dalam BLOG aku ni. AKU dengan SYAMSUL sudah pun BERSMS dan berbincang dengan pekara ni. Jawapanya adalah POSITIF! aku mengenali SYAMSUL ni dah lama dah.. masa aku masih berlakon dibawah SKOP PRODUCTIONS lagi. :) aku pernah berbincang dengan SYAMSUL mengenai masa depan skop production, bila mana syamsul sendiri akan mengambil ahli teraju dari bapa dia. SYAMSUL becerita mengenai cara pentadbiran bila dia di beri mandat untuk menerajui SKOP PRODUCTION secara MUTLAK!

SYAMSUL menceritakan pada aku, tak silap aku la.. masa shoot filem SEMBILU 2005 dengan misi dan target dia. :) aku terkedu. sebab aku rasa dia seorang pemuda yang HEBAT! dia jugak telah membuktikan pada semua orang yang dia sudah berjaya pada hari ni dengan cara dia sendiri! SYABAS BRO!. Terus terang aku katakan dekat sini aku tak pernah IRI HATI pada dia pun. sebab aku sendiri tak minat mengarah, tak minat nak menulis skrip dan kalau aku tak berlakon aku masih ada PERNIAGAAN SENDIRI!

Jadi TOLONG jangan jadi BATU API! bagi aku dekat sini aku cuma nak ingatkan kepada orang yang menjadi BATU API! ini

  1. 1st of all, lu mengajar berapa juta rakyat Melayu Malaysia untuk fikir senteng macam lu.
  2. 2nd of all, lu kasi impact pada bangsa lain yang Melayu ni memang bangsat macam lu.
  3. 3rd of all, gua memang tak suka orang bodoh yang menyibuk macam lu.
  4. 4th of all, gua rasa Fir'aun pun tak bongkak macam lu.

(petikan dari blog aqasha aku cuma pinjam)


masih ada dalam dunia ni orang di anggap LALANG! dan cuba melagakan sesama manusia itu sendiri. Cuba bermain dengan api kecik disimbahkanya lagi dengan MINYAK PETROL! manusia jenis apakah ini? Janganlah sematkan semangat PHD ( PERASAAN HASAD DENGKI ) ok. Siapa yang makan cili, gigi dialah yang terselit biji!

Dalam SMS dengan SYAMSUL, dia sms yang dia tak kisah dengan gosip, kutukan, kontroversi sebab dia anggap semua ni macam sampah, yang pasti dalam diri dia bertekad untuk terus maju kehadapan. BAGUS BRO! aku sokong kau. "MENGKRITIK TAK SEMESTINYA MEMBENCI" :) dalam bersms dengan dia lagi, aku boleh lihat dengan kematangan SYAMSUL. Dalam masa yang sama aku ingin mengucapkan TAHNIAH pada SYAMSUL yang mana FILEM arahannya BOHSIA telah mendapat BOXOFFICE dan KEJAYAANnya aku di susuli oleh EVOLUSI KL DRIFT 2!

Sememangnya aku berbangga dengan kejayaan SYAMSUL dari mula aku kenal sampai ke hari ni, satu satunya pengarah muda yang BERANI membuat FILEM-FILEM aksi! dan mencipta kejayaan demi kejayaan. Oh ya! aku lupa belum terlambat bagi aku sebagai kawan mengucapkan SELAMAT HARI JADI YANG KE 25! pada 21 MEI 2009 khamis, semalam, semoga panjang umur dan di murah REZEKI BRO! :)

Aku suka berkawan aku tak suka mencari lawan... aku suka orang menyanyangi aku, dan aku tak suka orang memusuhi aku. aku masih ingat kata kata SEMANGAT yang masih segar dalam kepala aku ni

BUILDING FRIENDSHIPS
you can make more friends in two months

by becoming intrested in other people

than you can in two years

by trying to get people interested in you.



"DONT REGRET ANYTHING THAT EVER MADE U SMILE!" :)

By Zed Zaidi with 70 comments

Tuesday, May 12, 2009

ZED ZAIDI SEORANG.....

Huhuhu.. 12 Mei 2009 pukul 6.45pm baru balik shooting.. selalu gak aku tengok blog dan banyak jugak aku dapat respon positif dan negatif dari korang semua. hmm.. bagus la.. tapi sebelum tu aku nak ucapkan SELAMAT HARI MAMA, SELAMAT HARI JADI FAHRIN AHMAD, DAN JUGA TAHNIAH PADA MISHA OMAR MENANG ANUGERAH AIM, :) sebenarnya kalau korang nak tau aku buat BLOG suka-suka je.. aku buat BLOG sebagai DAIRI perjalanan KERJAYA SENI, aku ingat aku buat blog ni takde orang baca, sejak kebelakangan ni jadi perhatian rupernya.. bukan saja kena komplen pasal perenggan yang aku tak buat, dalam CARI.COM.MY dan jugak dalam BACARIA pun ada, dalam RADIO pun ada baaiii...!!!

Fuhhhh....DASHYAT BETUL...!!!! penangan orang macam aku, terasa hebat macam penulis pun ada. tapi lupakan je la.. aku bukan minat menulis.. aku buat ni supaya aku boleh share dengan orang yang boleh share dengan aku. aku tak memaksa korang baca BLOG aku, terpulang pada individu itu sendiri.. rasa nak baca, baca. taknak baca ignore je.. habis cerita full stop! :)

baiklah.. sebenarnya aku bosan ni.. nak cerita dengan korang pasal diri aku.. tapi sebelum tu aku nak jawab balik pada pengkritik yang mengeritik BLOG aku ni.
  1. TAK BUAT PERENGGAN DI BLOG SAKIT MATA NAK BACA
  2. CARI.COM.MY
  3. BACARIA
  4. RADIO
TAK BUAT PERENGGAN DI BLOG SAKIT MATA NAK BACA
Buat BLOG, Chatting , Browsing semuanya FREE!! setelah kita bayar duit bill internet di TMNET, jadi suka hati aku la.. aku nak tulis macam mana pun. Tapi aku setuju dengan korang yang mengeritik aku pasal perenggan. betul jugak bila aku amati sekali lagi memang sakit mata la.. jadi TERIMA KASIH kepada orang yang menegur aku. aku anggap PENGKRITIK adalah CIKGU aku. :)

CARI.COM.MY
Ada juga aku terbaca dalam cari.com.my ni, sape yang tak baca lagi? ni capaian address cari tajuk Zed Zaidi cerita pasal dia x suka mawi n samsul usop dlm blognye pi nengok sendiri baca bagus ke tak bagus http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=415426&extra=page%3D6 bagi aku 98% dalam komen cari.com.my ni, bagi respon yang positif pada aku.. jadi aku rasa aku perlu lebih berusaha supaya aku dapat berikan terbaik kepada semua yang nak share dengan aku. cerita cerita dalam BLOG aku ni aku lebih gemar ikut style aku sendiri supaya mudah dan seronok di baca oleh korang semua termasuk la MAK BAPAK aku sekali hehehe... :P wink*.
BACARIA
Siapa tak baca lagi, pi beli ada jugak cerita pasal BLOG aku ni.. kata aku kutuk artis artis malaysia, shamsul la, mawi la dan bla...bla..bla.. eh.. peduli apa aku! dah nama BLOG aku, suka hati aku la.. aku nak tulis apa pun.. aku cuma cerita benda betul apa yang diorang tak nampak, yang aku nampak jadi, salah ke aku nak share cerita dengan orang yang baca BLOG aku ni! Mengeritik tak semestinya BENCI, cuma menegur KESILAPAN orang yang buat benda tak BETUL! dan BETUL kan apa yang TAK BETUL jadi sebelum masuk BLOG aku ni SILA BACA STATUS AKU DULU!! sekian terima kasih :)

RADIO
Promosi BLOG ZED ZAIDI di radio.. hahahaha.. rasa kelakor pun ada.. ceritakan aku LONELY.. biasa la.. bukan aku je yang kena penyakit tu, ada ramai lagi.. cuma kalau korang nak tau kenapa aku LONELY? sila la baca di topic AKU LONELY NEED HELP! :P dan di pihak radio terima kasihlah... promosi kan BLOG aku yang tak seberapa ni :) wink*

OK bagus..!! PUAS HATI DEN!! semua dah eden jawab! OH ye... lupa ada lagi, untuk pengetahuan korang pasal aku dalam internet ni... aku nak habaq pasai MYSPACE, FRIENDSTER, FACEBOOK dan juga BLOG

MYSPACE
Untuk pengetahuan korang aku dah mula main internet ni sejak zaman DIAL UP! 1995 lagi.. so kalau tengok dalam internet ni aku adalah ZED ZAIDI mungkin KLON atau orang sebenar? jadi.. untuk kepastian ini address web myspace aku HTTP://WWW.MYSPACE.COM/ZEDZAIDIkalau korang jumpa yang lain semua itu adalah PENIPU!! atau mungkin PEMINAT!. aku anggap PEMINAT macam KAWAN aku sendiri, jadi suka hati dioranglah.. nak jadi KLON! BLOGING,CHATTING,BROWSING IS FREE!! :)

FACEBOOK
yang ni selalu aku bukak sama macam myspace cuma yang ni aku lebih gemar add kawan kawan yang mengenali aku sahaja. kawan yang lain bukan taknak approve cuma facebook ni limited sikit tak macam myspace unlimited nak buat macam myspace aku 58 ribu fans pun boleh. cuma untuk kepastian korang, ini email address facebook aku zedzaidi80@gmail.com selain dari tu macam biasa lah.. kLon la tu.. :) wink*

FRIENDSTER
ni jarang sikit aku bukak sebab yang ni lembab sikit.. sama macam facebook tapi facebook lebih menarik tapi myspace lagi laju dan mudah. semua benda aku buat sekali jalan, kalau aku login friendster mesti aku akan login sekali dengan facebook dan juga myspace untuk di approve. kalau korang nak tau lagi, yang buat approve dan komen serta tukar gambar updated semua info itu adalah aku, bukan orang lain, dingatkan sekali lagi, itu adalah aku sendiri, jadi untuk kepastian, ini email friendster aku rozaidi_jamil@yahoo.com yang lain tu, KLON, KLON, KLON so jangan TERPEDAYA!!

BLOG
haa.. jeng..jeng..jeng.. yang ni tak payah lah aku kasi tau korang letih nak explain.. kalau tak, takan la blog aku ni boleh di promosikan melalu cari.com.my,radio,bacaria dan sebagainyakan.. so just nak double check dengan korang ini address untuk blog sebenar aku HTTP://ZEDZAIDI.BLOGSPOT.COM yang lain KLON! fuh..!! penat aku sebut KLON!! bukan menyampah.. dari situ, baru aku tau peminat aku ni sampai mana? sampai jadi KLON dashyat tu..!!! :P so di ingatkan kepada semua yang mengenali aku, apa yang aku tak sebut di atas, orang itu adalah, KLON, BUKAN AKU YANG SEBENAR, PENIPU, MEMPERDAYA ORANG LAIN, KAKI KENCING.. dan BLA..BLA..BLA.... :P

hahahaha... nak cerita pasal diri aku dah lupa plak.. ok la.. pasal aku ni simple je.. aku ni seorang yang tak MEROKOK, benci kepada benda yang sepatutnya aku benci, aku ni ada semangat patriotik dan nasionalism sikit, semangat juang seperti jepun, tulus, jujur,sangat adil, ikhlas,taat, setia dan tak minum arak walau setitik pun.. HARAM!! mak aku pernah pesan "DONT DRINK AND DRUGS!" dan yang paling aku benci... PELAKON,PENYANYI,PENGACARA dari LUAR MALAYSIA, CARI MAKAN DI MALAYSIA BERLAGAK DENGAN ORANG MALAYSIA!!! kenapa kita perlu sokong orang luar ni? sedangkan kita ada pelakon,penyanyi,pengacara yang hebat hebat..!! jadi , aku akan menghuraikan di topic topic akan datang.

"DONT REGRET ANYTHING THAT EVER MADE U SMILE!"

By Zed Zaidi with 80 comments

Sunday, May 3, 2009

KENAPA PEREMPUAN BOLEH CUCI TANDAS LAKI TAPI LAKI...

Hari ni 3 MEI 2009 pukul 9 malam. perggghhh.... penatttt giloss.... pinjam kata kata AIZAT dalam ANUGERAH INDUSTRI MUZIK kita semalam "GILA LAH!" :P aku tengok dah jadi satu trend plak pada artis nak buat ucapan bila menang award :) hehehe.. takpe la.. aku sebenarnya bukan nak cerita pasal AIM aku nak cerita pasal kejadian masa aku shooting tadi, drama baru 24 episod "TERATAK MAHLIGAI" RTM EUROFINE PRODUCTION pelakon hmm... ZIZAN NIN, ARASH, NABILA, NADIA MUSTAPHA dan... dan dot dot dot.. :) so.. shooting kat GIANT SUNWAY DAMANSARA ok la.. masa aku shooting tu.. biasa la.. ramai peminat dekat situ bukan aku je kena serbu malah pelakon-pelakon lain pun kena jugak hahahaa.. nak buat macam mana dah kata PUBLIC FIGURE..., kena layan.. sebab itu, salah satu kerja kalau nak jadi ARTIS tapi, make sure lah.. layan tu, IKHLAS jangan terpaksa.. sebab mama aku kata kalau TAK IKHLAS TAK MASUK SYURGA :P. OK lah.. shooting kat giant memang sempoi sebab director pun sempoi nama directornya ZUL HASHAD kira ok la.. keje dengan dia cepat cam office hour je.. call time kul 8 pagi balik kul 5 petang best ooo.. bukan selalu macam ni. hahaha...huii...?? dah melencong jauh ni.. :P ok lah.. sebenarnya aku nak cerita dengan korang pasal kejadian aku shooting kat giant tadi. Korang tau tak? masa break time aku pegi la ke tandas nak buang air kecik.. cari punya cari punya cari punya cari...baru la aku jumpa tandas.... not bad jugak la tandas dia bersihkan.. ye lahh mana tak bersih, giant tu masih baru.. cantik lagi.. mesti la bersih.. cuba korang nengok 3 tahun lagi.., datang balik giant, ko tengok tandas dia balik mesti dah jadi REBAN AYAM punya... GERENTI.!!! tak caya CUBA LAH! :P nak di jadikan cerita, masa aku masuk tandas giant... aku nak masuk dalam bilik bilik kecik dalam tandas tu, ye la.. nak buang secara terhormat, walaupun aku nak buang air kecik je hehehe.., bila aku nak masuk kena cek dulu samada bilik bilik tu ada orang ke takde orang.. tapi, hampeh semua FULL!! jadi nak taknak kena buang air kecik kat mangkuk luar tu. FUHH!! benda yang paling aku tak gemar nak buat, dah tak tahan sangat aku bedal je la.. janji TAK MASUK ANGIN KELUAR ASAP...!! masa sedap aku membuang air kecik di mangkuk CUTE kat luar tu.. ada la.. MINAH INDON yang TUKANG CUCI masuk nak cuci sinki TANDAS LELAKI. korang tau tak apa yang dia buat? dia cuci sinki, tangan kat sinki cuci, tapi kepala, mata, rambut dia pandang aku yang tengah ehemm.. ehem..? pelik kan? tapi benar! huh! aku jeling je kat dia.. dalam hati berkata.. "tak malu ke pandang aku masa tengah buang ehem.. ehem.. kat mangkuk cute tu..ishhh.." ni kira aku cakap dalam hati je la.., luar muka aku reaction senyum. :) takut dia peminat jadi, aku teringatlah balik kata mama aku.. biar IKHLAS.. TAK IKHLAS TAK MASUK SYURGA jadi aku REDHAKAN je lahhh...... dia pandang aku, aku terasa telah diaibkan.. macam orang "BARU DITEBUK TUPAI" walaupun pahit di telan! huhuhuhu... yang herannya kat sini.. KENAPA? PEREMPUAN BOLEH CUCI TANDAS LELAKI TAPI LAKI TAK DIBENARKAN CUCI TANDAS PEREMPUAN? kalau kes ROGOL berlaku la.. dalam TANDAS tu.. nak salahkan lelaki 100% tak mungkin, sebab dalam kes ROGOL perempuan jugak boleh menyumbang kepada kes ROGOL, macam contoh yang aku cerita kat atas tu... dan contoh lain, kalau perempuan tu tak pakai seksi.. mungkin KES ROGOL dapat dielakan tak gitu? jadi RENUNG RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL!! :P

By Zed Zaidi with 75 comments