= TERKINI=
Perkembangan semasa..

ZED JADI PRODUCER FILEM TAIKO. BETUL KE?

Damansara Perdana : Assalamualaikum kepada semua blogger yang mengenali diri aku, dan kepada yang lain lain yang tak segaja membaca blog aku ni just to say helo, helo helo.....!!! ok. Penat dah ni.. hari ni aku nak bercerita mengenai filem yang akan aku terbitkan melalui company aku sendiri D Zed Resources Sdn Bhd filem TAIKO. Filem ni mengisahkan alam gangster di Malaysia di mana aku nak tunjukkan di dalam filem ni, gangster melayu pun stylo, gangster melayu juga kaya dan gangster melayu jugak berpelajaran, semua mengenai gangster. Aku ni sebenarnya bukan nak tiru mana mana filem yang buat cerita gangster kat malaysia ni, sebenarnya aku dah ada lama cerita pasal gangster ni cuma bila nak menterjemahkan melalui filem masa dulu tak boleh jadi kenyataan di sebabkan BAJAZ ( budjet ) tapi bila sekarang ni bila korang tengok aku dah mula nak buat filem TAIKO ni bermakna BAJAZ dah ada... :) * wink!

Kalau korang tengok kat atas korang ni, poster DUMMY je... aku tak letak real poster lagi... real poster kena letak gambar artis, gambar hero-hero dan heroin dalam filem ni. Filem TAIKO yang akan aku shoot tak lama lagi ni dibarisi pelakon pelakon HEBAT dan POPULAR masa kini macam FAIZAL HUSSEIN, NEELOFA, BETO KHUSYAIRI, NAMRON, ZED ZAIDI, QAZEEM NOOR, MARIA FARIDA, JUE AZIZ, AZHAN RANI, ACHONG, JOEY DAUD, CHRISTINA SUZZANE STOCKSTILL dan ramai lagi...

Specialnya filem TAIKO ni aku buat heroin NEELOFA fight! korang pernah tengok NEELOFA yang cun yang mantap lagi fofular ni fight?? hmmm... agak agaknya camna eh?? :P *wink! bagi aku, aku ada citarasa aku tersendiri, pemilihan NEELOFA sebagai HEROIN filem TAIKO sangat tepat! malah kalau korang nak tau aku suruh NEELOFA menyanyi untuk tema filem TAIKO ni. NEELOFA mungkin akan menyanyi dengan cousin baik dia sendiri nak tau sape??? kena tunggu... aku tak boleh ceritakan dengan siapa tapi aku dah kasi hint dengan siapa NEELOFA akan berduet. :) Aku masih menunggu keputusan dari ALTIMET dan juga JOE FLIZZOW untuk sertai aku untuk filem TAIKO ni, dan planning aku, aku nak buat VIDEO KLIP filem TAIKO ni dulu baru keluar FILEM tahun depan, kira marketing planing lah ni...

Abang FAIZAL HUSSEIN pun bersetuju nak join aku, pelakon legend ni memang dah lama tolong aku dari sembilu lagi. Pssstt...!! korang nak tau satu rahsia tak... kalau tak kerana Legend ni aku dah lama chiow dari buat drama sembilu dulu dulu tau. Sepatutnya musim pertama aku buat musim kedua aku dah takde tapi di atas nasihat Legend kita ni buatkan aku bertahan dengan drama sembilu hampir lapan musim dari mula aku start sampai la habis. Aku masih ingat kata kata legend yang menjadi idola aku dan idola pada mat mat rempit dengan ceritanya dulu gila gila remaja,Legend cakap " dik kalau nak pijak bara tu, pijak la sampai habis " sampai sekarang aku pegang kata kata Legend FAIZAL HUSSEIN ni, kadang kadang aku gunakan jugak pepatah dia pada orang lain untuk di jadikan PEDOMAN HIDUP hehehehe... * wink!

NAMRON, BETO, AZHAN RANI, memang tidak asing lagi dalam dunia lakonan INDIE! kenapa aku cuba nak dapatkan diorang semua ni, sebab dalam lakonan pelakon INDIE ni sangat hebat!! berlakon bukan mencari duit semata mata tapi kepuasaan dengan jalan cerita yang baik, watak yang baik buat mereka mereka ini nak bantu aku dalam filem TAIKO ni terima kasih kawan kawan tanpa korang siapa la aku!!

Paduka Ayahanda Angah Ariffin Hj Abu Bakar dan Ayahanda IEN banyak membantu dalam penceritaan asal filem TAIKO. Diorang ni juga akan menjadi penasihat dan akan membantu memberi nasihat serta membawa anak anak buah mereka untuk berlakon bersama sama dalam filem TAIKO ini. Malah mereka juga memberi jaminan yang besar sekiranya berlaku perkara perkara yang tidak di ingini mereka akan berjuang habis habisan bagi melihat filem TAIKO sehingga filem ini muncul di pawagam tahun depan insyallah.. thank u ayah ayah semoga jasamu di kenang, dan allah akan membalas jasa baikmu itu.

Aku belum start shooting lagi banyak penajaan dah masuk... penaja yang dah comfirm nak sponsor filem TAIKO ialah FORCE FITNESS GYM, akan menaja khimat permakanan yang sihat dan baik untuk pelakon supaya fit semasa nak shooting nanti, khimat personal trainer, gym location shooting manakala satu syarikat penajaan baju sport untuk shooting juga telah di luluskan bagi menaja baju baju serta kasut sport untuk shooting dan training nama syarikat tak dapat disiarkan sebab syarikat ni malu malu kucing nak bagi tau... malu konon pirahh..!!! :P VINCENT SALOON juga akan menaja dari bentuk pengubahan IMEJ kepada para pelakon, saloon ni ada di setiawangsa kalau korang nak datang pun boleh coz dia bukan ada saloon rambut je, dia ada facial body massage dan macam macam lagi. Selain menaja pengubahan IMEJ pelakon filem TAIKO ni VINCENT SALOON akan menaja saloonnya sebagai tempat lokasi pengambaran. Syarikat penjualan kereta juga bersetuju ingin menaja kereta-kereta mewah untuk dijadikan kereta untuk shooting.. kereta yang akan di taja FERRARI, BENTLEY, HAMMER, AUDI R8, LAMBOGINI dan lain lain :) thank u!. Syarikat bas WAN EXPRESS akan menaja dalam bentuk promosi nanti.. mereka akan menyediakan bas untuk artis artis dan juga akan mengedarkan FLYERS filem TAIKO kepada pelanggan pelanggannya. Bagi KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN pulak akan menaja lokasi seperti STADIUM BUKIT JALIL, KOMPLEKS RAKAN MUDA DI MONT KIARA, PUSAT LATIHAN MSN KERAMAT dan lain lain lagi bagi tujuan memperkasakan filem TAIKO ini, terima kasih kepada cik mod dan juga TIMBALAN MENTERI BELIA DAN SUKAN DATO RAZALI IBRAHIM kerana membantu aku.

Kalau korang nak tau.. pengarah filem ni muda, hensem muka tak gangster pun tapi boleh direct cerita gangster korang bayangkan.... cuba banyangkan sebab aku tak terbayang bayang... dia juga yang membuat skrip, skrinplay Executive Producer ( EP ) dan menjadi rakan baik aku masa susah semasa proses menuju ke pembikinan filem ni tau. Nama dia SYARIMAN YAKOOB sangat pandai dan energetic aku suka dengan cara dia sangat rajin dan sensitip. :P Dia akan di bantu oleh pengarah profesional IMRAN HJ ISMAIL dan Director of ACTION dari HOLLYWOOD dan pernah membantu mengarah filem aksi seperti TOM YUM GUN, ONG BAK dan macam macam lagi nama mamat orang putih ni JOHN LADASKI tak caya pi search kat yahoo ke google ke.. ada la gambar mamat orang putih ni dengan jackie chan, tony jar, chung yo fatt dan banyak lah.. ada sorang lagi yang banyak membantu aku JOBOT hero orang MINYAK.. banyak jugak tolong aku dia ni pun sensitip memandangkan dia ni memang suka pada gadis gadis tak kira la tukang saloon, cleaner dan sebagainya semua dia belasah aku kasi title kat bisnes kad dia CASTING DIRECTOR biar dia kasi director dan gadis gadis untuk filem ni nanti hahaha...

Yang terakhir kepada my wife yang banyak membantu dan memahami kerjaya aku, aku sangat bersyukur kerana mempunyai isteri yang sanggup berkorban kepada suami untuk menuju kejayaan serta kerjaya yang tidak mempunyai masa yang banyak dengan keluarga. Maafkan aku kerana semua yang aku buat ini, adalah untuk KELUARGA KU!! KESELESAAN KELUARGA KU!!!, serta KEBAHAGIAN KELUARGA KU demi untuk isteri tersayang!!!


"DREAM MAKES ALL THINGS POSSIBLE, HOPE MAKE ALL THINGS WORK, LOVE MAKE ALL THINGS BEAUTIFUL, SMILE MAKE ALL ABOVE WORK POSSIBLE" :)

Zed Zaidi Zed Zaidi Author

31 ulasan:

  1. salam...
    good luck abg zed... hopefully filem TAIKO berjalan dengan lancar.. x sabar rase nyer nk tgk abg zed n faizal hussein berentap dlm filem nie...

    BalasPadam
  2. salam...
    GOOD LUCK!!!!....
    NEELOFA nak nyanyi ngan sepupu dia...
    mesti nyanyi ngan Qalisya Ray nie...penyanyi baru...hehe

    BalasPadam
  3. agak agak la bro statement mantap tu.lu tu dah kahwin dah matang tak sesuai gunakan perkataan mantap kat neelofa. bini lu lagi mantap.

    BalasPadam
  4. good luck abg zed, good luck team taiko!

    BalasPadam
  5. Tahniah!! Good Luck bro!!! Semoga semuanya berjalan dgn lancar spt yg dirancang dgn izinNYA... Amin..

    BalasPadam
  6. all the best...semuanya pasti diberkati, Insya ALLAH...

    BalasPadam
  7. Hi Zed Zaidie, we would like to invite your for the launch of fashionistas.my the best fashion web store in Malaysia. Please drop us your email to: info@fashionistas.my

    BalasPadam
  8. Ala zed. Tipikal sgt la movie genster ni. Sumpah dah bosan asyik sini sana gengster. Xde ke yg nak buat movie yg ada lebih nilai seni. Mcm karya arwah yasmin ahmad dulu.

    Hmmmm...

    Tp xpe. Mungkin ini permulaam bagi sesuatu yg lebih gempak dari zed zaidi. Good luck zed!!

    BalasPadam
  9. may i ask ur favour to kindly tell me is dis something related to marsia...........i m sorry if i m getting it wrong....communication barrier (language) u kno Zed.........

    BalasPadam
  10. just wanna drop by a few words.actually my lecture asking us to visit ur blog for our coming soon exam..for the essay part which provided 20 marks was based on ur blog regarding to the audience and production proses. so i'm kinda shocked a bit... just wanna find the information but still can't get any of them.btwn good luck n thnx for ur blog...i'm a student though...

    BalasPadam
  11. x sabar tggu citer ni kuar...

    BalasPadam
  12. Tgh tgk Jangan Tidur Lagi. Wah siap promote blog lagi..tu yg masuk nih nak tgk. (blogwalking...)

    BalasPadam
  13. HAMMER kereta baru ke? LOL

    BalasPadam
  14. sumpah aku x nak tgk citer baru kau ni. cam haram. BOIKOTTTTTTTTTTTTT!!!

    BalasPadam
  15. hahhaha haritu kutuk syamsul yusuf sbb buat cerita gangster dgn rempit..tpi skrg kau pulak buat cerita gangster ni..ish ish ckp x serupa bikin..mana prinsip kau ? cakap x serupa bikin !!

    jgn ade yg b'cita-cita nk jdi gangster sbb tgok cerita ko ni sudahlah ye...mesti cerita tak laku ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang t'baikla,setuju !

      Padam
  16. HAHAHA..dh takde idea letteww..tiru idea syamsul.dulu kemain ko kutuk dia..skang nak tiru idea dia plak..siannyewwww...

    BalasPadam
  17. Apsal takde Aaron Aziz? Dia ok pe

    BalasPadam
  18. confirm lepas ni filem ko tak laku sejak ko banner AA...ron aziz di ABPBH baru2 ni...bukan xlaku aje..xde orang tgk langsung....hahahah

    BalasPadam
  19. Sponsor dari susu cap Teko.

    BalasPadam
  20. abis la ko. t sume org boikot ko punya filem..hahaha

    BalasPadam
  21. Cun!...tak sabar nak tengok harap dapat menandingi filem2 gangster yang ada atau setaraf hendaknya. Tak ada planning ke untuk mengangkat karya Tamar Jalis yang terkenal dengan buku seramnya untuk dijadikan siri drama atau filem? Kehebatan orang Melayu dalam seni persilatan berlawan dengan kejahatan tanpa memerlukan apa2 habuan atau upah & mengutamakan agama. Kalau diperhatikan cerita hantu skrg balik2 sama je rasuk & ada yang tiru filem luar tetapi pengalaman seorang pengamal ilmu perubatan tradisional secara khusus tidak difilemkan mungkin khayalan tetapi kalau karya seperti Tamar Jalis bolih diangkat sebagai 'Box Office' untuk buku2 seram why not try utk filem? Seperti Harry Potter atau karya komik Marvel?
    **Teringin melihat filem Melayu sebaris dengan filem Bollywood dulu kalau tak dapat nak tandingi filem Hollywood atau Cina.

    BalasPadam
  22. modal ciput...camne nak sama ngan bolly/hollywood

    BalasPadam
  23. TAKYAH TGK CITE NI. TAK BEST PUN

    BalasPadam
  24. Namron? Hebat? wahahaha...itu bangang Namron citer dia smaa Zahidril Azzim dan budak2 Aswara mcm SIALLLLLL...cite yg Sam dgn Sara Ali tu aku lupa tajuk dia, Bunohan dan Gaduh...semua mcm siall..ingat ni Aswara ke nak but mcm stail cmtu? tlg la jgn ambil Namron...

    BalasPadam
  25. bangga ke buat citer camni?buatla filem yg membina sikit,tak yah nak sama taraf sangat la dgn hollywood ke bollywood ke,citer2 ganas cmni,dah byk sgt dah mls nk tgk,boooooo zed zaidi XDDD wkwkwkwkwkwkwkwk

    BalasPadam
  26. Bila nak kuar cite ni bang..... Saya tetap sokong.. Tahniah jadi president SENIMAN....

    BalasPadam
  27. Balik balik cerita gangstar melayu bodoh. Ramai sangat ke melayu ni yang gangster. Kalau melayu gangstar aje, pakainye mesti leather jaket, stud, rantai, rambut color, hisap rokok tak stop, muka berminyak...minum coke aje gangster melayu ni... Bodoh punye filem..hari tu baru keluar filem "JIWA TAIKO"..dah sah bodoh. Ni lagi satu taiko... Jadi la taiko bodoh... Haiii melayu melayu

    BalasPadam
  28. tak sabar!!! sebar ada Lofa :)))

    BalasPadam

About Me!

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat

Pengikut

Ruang Iklan!