= TERKINI=
Perkembangan semasa..

im lonely...help me...!!



hey hi kawan kawan... ishh.. tak tahu la.. sejak kebelakangan ni... zed rasa macam tertekan sangat... nak tau pasal apa... hmmm... pasal zed rasa sunyi.. sunyi disebabkan takde kekasih.. tak ada gurlpren.. :( hmm.. kekadang tu terasa la jugak tengok kekawan semua dah kawin dah ada anak.. sebenarnya zed nak anak tau.. zed suka budak budak.. tapi tak kawin lagi macam mana nak buat anak sendirikan :) harap harap tuhan cepatkan jodoh zed.. sebab banyak dah zed berkawan dengan perempuan tapi semuanya tak menjadi tak tahu kenapa? mungkin zed memilih ke? makbapak perempuan tak suka ke? tak tahu la kenapa? kenapa eh? boleh kawan kawan myspace bagi tahu tak kenapa? please.. kasi idea kawan kawan semua.. please kasi comment kat blog zed ni.. zed nak tahu pendapat korang mana tau zed boleh gunakan satu hari nanti.. siapa tahukan. please...please...please.. need ur help!! :( - zed zaidi
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

222 ulasan:

  1. olo olo sian ZED
    naper sampai mcm tu
    tgk pic tu sedih plak rasa
    haha
    just b happy lah ZED

    BalasPadam
  2. dear zed . hm i rase kan mayb u ptot saba dulu kot ? yerla juduh u ta smpi lg . *i tau ayat i ckp nieh org da slalu guna tp tape i na ckp gak . pling penting u kna yakin 1 fine day u akan jmpa gak 1 girl yg sesuai nan u . fhm karier u and toldtold leh time u seadanya . i takut klu skunk i tekankan yg u nak gf cuz u lonely . tuptup ! gilr yg u pilih u ta sesuai nan u . dah tmbh lg masalah ! lgpun idup nieh terlalu pnjng tok u hbskan nan keputusan yg slh oke . so bg i ! chill . 1 fine day . u akan jmpa gak hee ;]

    BalasPadam
  3. lek arr bai...
    belum jodoh lagi
    tapi itu bukan bermakna tak perlu berusaha...
    ada sebabnya lu tak jumpa lagi ngan yang sesuai, semua yang Allah tentukan ni ada hikmahnya... lek arr

    bila seseorang dah mencecah tahap umur tertentu musti ada keinginan untuk berkeluarga tapi mungkin blm masanya lagi...

    sabar ye

    eh? itu bukan gambar time shoot A.D.A.M ke?

    BalasPadam
  4. dlm soal jodoh nie kte x leh tntu kn..
    kte kne sbr bbyk...
    one fine day msti ad yg trbaek tuk zed...
    stiap mnusia yg lahir kt dunia nie sume Allah dh tntukn jodoh nye..so sbarlh ye..

    BalasPadam
  5. hye suf... relax la bro.... nanti sampai jodoh...adala tu kan... anyway kalo ko bosan sunyi ko rajin2 laa surf our blog thebabehs.blogspot.com hehe.... promo our blog jap neh.... lyna, liza n eam pon ada tu kat sana...

    BalasPadam
  6. terima kasih kawan kawan... zed tak tahu nak buat apa dah ni... semua zed ada tapi satu zed kurang tak tahu apa? :(

    BalasPadam
  7. erm
    sbr jela
    Allah jadikan semua umat nyer berpasangan..
    ape yg kte ley wt skrg nie
    just berusaha, berdoa n last skali tawakal..
    InsyaAllah Allah akan dengar doa umat2 nye..
    gud luck in your journey of life..

    BalasPadam
  8. urm,myb encik zed kurang 'x' factor..
    one day "seseorg" akn realise ur 'x' factor tue..
    dun worry..just be urself n agood man!
    okeyh!

    BalasPadam
  9. alolo ciannye diaa..
    ehhe relax la bro

    BalasPadam
  10. Pity you, zed.. Dont worry and think to much bout it,k.Just go with the flo, the more you think makin nak di dapatkan. Jangan becoz of this you are blaming yourself..never blame yourself. Be who you are and i doakan you that Zed dapatkan jodoh yang baik,bagus n berkekalan. Amin....

    BalasPadam
  11. hm.sbar byk2 abg zed,..
    apekate saya blanje abg zed download lagu2 Melayu di

    http://pemudajalanan.blogspot.com

    baru best, jgn risau sgt, Allah dah tentukan spe jodoh abg Zed!.. =)

    BalasPadam
  12. salam abg zed...tak yah pk kn sgt pasal jodoh ni..kalo abg asyik pk je abg akn tension...mybe blum smpi mase abg nk ade pasangan...nnt kalo da smpi mase msti abg akn jmpe nye...
    yg paling pntng,abg byk kn b'doa supaye abg dpt jodoh yg sesuai n yg terbaik tuk abg ye....

    BalasPadam
  13. jual mahal kot...
    ekekekeke...
    sure2 kat luar tu beratur nak kat u en zed oiiii...

    BalasPadam
  14. hye bro...
    relax ar...
    mb lps nie abg jmpe yg sesuai ke...
    cuma cpt atau lambat jek....

    http://fadreza.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. h0h0 cian ny..hUh wat ikLan kaT paPer..
    zed nk crk j0dh..saPe2 yg b'minat siLa dtg uji baKat..
    hehe..b0Ley guNe per iDea eMy ne..hehe

    BalasPadam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  17. hi abg zed.
    chill la abg zed..
    jodoh tuhan da tentukan..
    mmg la sunyi..
    nk lepak ngn kwn, mejoriti da kawen..
    tp, alahh..
    chill aje..
    one day, abg akn jumpe gak cari "rusuk kiri" abg tu..
    setiap kaum hawa djadikan drpd rusuk kiri kaum adam.. dun worry.. nnt jumpe la rusuk kiri abg tu..

    =)
    -farhan-

    BalasPadam
  18. bro.. welcome to the blogging world.. keep on rocking..
    visit mine: http://myinvisibleself.blogspot.com/

    BalasPadam
  19. Salm, Zed. This is just my opinion. mayb it's true or not. may zed terlalu mencari kesempurnaan pd dr seseorang perempuan...kita manusia yg serba kekurangan.Dalam sesuatu perhubungan, kita kn blajar menerima kelebihan n kekurangan seseorang. mayb suatu tika zed nampak kelemahan pd diri dia yg menyukarkan zed tp tanpa zed sedar dia ada kelebihan yg dpt mengisi kekurangan dlm diri zed. wallahualam.. so, just keep looking n 'jgn pandang blkg' =) one day, u will find 'her'. good luck..

    BalasPadam
  20. sbar jelah.. kot sok2 sampai jodohnye.. tak terkat nanti..

    BalasPadam
  21. salam..
    baru lagi buat blog ye?
    tahniah...cam aqasha jugak...rerajin la update yek?

    soal jodoh, hidup mati semua di tangan ALLAH...tatau bila semua2 tu...istikharah la, iAllah ditunjukkan sape kah insan yang bakal jadi suri tu nanti?

    BalasPadam
  22. soal jodoh, hidup mati semua di tangan ALLAH.
    mgkin lps ni dpt la k0wt.:)
    hi3...

    BalasPadam
  23. ahaha, bro your picture make me laugh sehh.
    rambut cume nak kene center parting jer.
    confirm every women will 'terpikat'..lol.

    anyways, here's some love from Singapore.
    try making friends here, maner tau jodohnya ada disini.

    =] Maya.

    BalasPadam
  24. sebenarnya dah buat lama blog cuma banyak focus kat myspace jer... now im realize blog lebih baik dari semua untuk luahkan perasaan yang kita alami... so we all can share.. tolong sebarkan pada kawan kawan zed perlukan pertolongan masuk la blog dan kasi pendapat tentang masalah ni... http://zedzaidi.blogspot.com :(

    BalasPadam
  25. alaaa bro. jgnlah sedih2. cheer up, be yourself and get some confidence. go meet some you never know. insya-allah, you'll find your girl eventually. good luck! ;)

    -f

    BalasPadam
  26. lonely eyh?
    alaaaaa shian..

    masalah nyee u ney MEMILIH u taw x..
    jgn laa MEMILIH sgt..
    if u MEMILIH sgt smpai tua pon u x kawen..
    kawen lmbat2 rugi ok ; )..

    BalasPadam
  27. org kate jodoh tu di tangan tuhan..tp kena la usaha br la tuhan makbulkan..mcm nk capai kejayaan..msti usaha dulu br berjaya..btol x??

    BalasPadam
  28. LONELY...
    dun juz simply said something that u don't mean it...or something that u dun understand what's that really mean...
    look around...with ur heart and not juz ur eyes...appreciate what u hav and not juz keep thinking bout what u dun have...
    why do i bother...i don't know...juz hope u'll SEE what i'm trying to say...and not juz LOOK...it juz my point of view...no heart feelin'.....

    BalasPadam
  29. your statement like u are in really2 stress situation..huhuhu
    jgn riso..jdoh tuh ader cumer mngkn blum masernye or jodoh tu dah ader kat skitar kter cumer kt xsdar jer

    as a solution..byk2kan buat solat istikharah n hajat..
    tuhan sntiase mmbantu hamba2nyer yg mmerlukn pertolongan dr-Nya..

    yg pnting..BERDOA,BERUSAHA, N BERTAWAKAL..:)

    BalasPadam
  30. bro zed.
    eh xmo la cdey2.
    sabar2. tyme tu akan datang gak.
    someday. sabar yep.

    BalasPadam
  31. Bersabarlah . Mungkin jodoh belum tiba lagi . yeap, memang benar kita akan rasa tertekan dan sedih tatkala melihat kawan-kawan sudah mendirikan rumahtangga, tapi Kalau kahwin cepat tapi jodoh tak berpanjangan , asyik kahwin cerai kahwin cerai pun apa gunanya.

    Yang penting kita kena terus usaha dan berusaha , berdoa banyak-banyak dan saya rasa rasa anda patut cari apa silapnya. cuba ambil masa berfikir sejenak . Nescaya anda akan dapat jawapannya satu hari nanti .

    jawapannya bukan pada kami tapi jawapan itu hanya ada pada diri anda dan anda sahaja yang mengetahuinya .

    Yang Penting perlu ingat bahawa setiap manusia di dunia ini ada pasangannya . cuma antara CEPAT dan LAMBAT sahaja jadi tidak perlulah terlalu memikirkannya .

    Banyakkan bersolat ,
    Banyakkan berdoa ,
    Banyakkan berbuat baik .

    INSYAALLAH suatu hari nanti anda akan menemui gadis yang benar-benar mencintai anda .

    "USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN"

    =]

    BalasPadam
  32. hhmmm....zed bersabar lah dulu
    dlm bab berumahtangga ni x boleh nk cepat2
    mungkin belum tiba masa lagi
    sesuatu perkara tu ada hikmah d sebaliknya
    mungkin org yg betul2 memahami zed
    zed belum jumpa lg...
    klu dpt kawen awl
    pastu x kekal
    tu pun susah jugak
    so...x perlu beria2 sgt dlm jodoh ni zed
    biar lambat asalkan kekal bahagia ke akhir hayat


    setiap manusia ada jodohnya
    cuma lambat n cepat jew
    sabar erk
    bykkan solat n tawakkal
    ok!!!!!!

    BalasPadam
  33. hye ZED....
    y u feel so lonely...
    its true???
    untuk mencari psgn...
    mmg tuhan 2 yg tentukn sape jodoh kite...
    tp dlam mase yg same...kite xleyh lah hanye berserah tnpe usaha kite sendiri...
    then...may b zed blum jumpe gurl yg btul2
    zed mahukn....
    cume 1...bile memilih....
    jgn lah hanye pilih luaran...
    dalaman tue lg penting kay...
    biar buruk luar...cantik di dlmnye..
    k...
    i doakan u supaya ditemukan jodoh...
    k...

    BalasPadam
  34. salam...

    dah ramai yang bg cadangan tu...cuba2lah...istikharah is the best...so buatlah...

    sy belum pernah mencari jodoh melalui solat istikharah tapi ianya memang benar2 membantu sebenarnya...

    p/s: moga2 kita semua sama 2 bertemu jodoh yang sesuai...ni blog add aqasha - http://thesaliq.blogspot.com - ada emel add tak?

    "Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bawaha Allah Maha Pemurah dan Penyayang kerana mengingatkan kita bahawa dia bukan pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada pasa hadapan."

    BalasPadam
  35. Salam Zed,
    Mell tahu mcm mana perasaan Zed bcoz Mell pon mengalami situasi yang sama. Tekanan dari pelbagai pihak. Tp Mell selalu ingatkan diri yang setiap makhluk di muka bumi ni Allah dah jadikan kita berpasangan. Jodoh itu ada. Cuma lambat @ cepat je. Ada hikmah di sebalik setiap kejadian tu. Mungkin Allah nak bg jodoh yang terbaik untuk Zed sebab itu, lambat sket datangnya. Apa yang penting selalulah berdoa dan mohon semoga dijodohkan dengan seseorang yang boleh menerima kita seadanya dan kita juga kena terima dia seadanya... Amin

    BalasPadam
  36. sabo je la u...
    xsmpai jdoh g kot..
    ap kte u wat solay hajat byk..
    kot2 dpt ptnjok..
    kte xtau kn spe yg akn Tuhan anta tok kte..

    BalasPadam
  37. assalamualaikum...
    relax n cool..
    Allah jnjikan kte brpsangan,maybe kat cni x jmpe yg btl2 kte nk tp akn dtg Allah bg lbh baik dr 2..
    yg pntg brubah la jd yg lbh baik..
    c u gain..

    BalasPadam
  38. hi zed.. sabar byk2 ye.. jodoh di tgn tuhan ... insya-allah, satu hari nanti, zed akan bertemu jodoh juga.. cuma x tahu lambat@cepat..dulu pun saya pun rasa mcm tu juga.. tp u kena ingat...

    BalasPadam
  39. sure lonely..he3!!

    BalasPadam
  40. bersabar byk2, lg pun nak mencari yang betul2 faham uat zaman sekarg susah....
    Zed zaidi jagan risau, lagi pun pompuan lebih ramai dari lelaki...
    insyaallah tiba masanya nanti, adalah...
    berdoa byk2 dan uat lah solat istikarah..

    BalasPadam
  41. hi zed askum..emm nape cam banyak masalah je nampaknya...
    jgn saratkan kepala dengan masalah...tak de orang yang tak ade
    masalah semua orang ade masalah...yang penting bg jgk ruang untuk
    diri kita rasa tenang...sekali-sekala buang jauh2 masalah tu..
    anggap diri kita ni tak ade masalah n slow2 kita cari jalan penyelesaian
    utk masalah tu...emm zed kalau pasal jodoh tu insyallah kalau ade jodoh
    tak kemana cuma cepat atau lambat je..cam saya kadang2 bosan gak orang duk
    tanya bila lagi bila lagi..adik dah kawin tp saya tak kawin lg..kdg2 mak
    pun bising gak..tp dah nak wat cam na dah tak ade jdh lg...nak kata memilih
    tak lah jugak..ye lah mana ade manusia kat dunia ni yang sempurnakan...
    saya pun sedar diri saya ni tak sempurna tak kan saya nak orang yang sempurna kan...
    asalkan nanti kita sama2 perbaiki diri kita untuk kebaikan
    zed jgn risaulah insyallah jodoh ade tp masa yang akan menentukan semua tu
    kita cuma berusahakan kalau kita dah jumpa nanti memang dah ditakdirkan
    jodoh kita lari kemana pun memang itu lah jdh kita kan'
    jgn lah di pikirkan sgt nanti diri sendiri gak yang sakit kan
    yang penting kita happy n jgn lupa banyakan doa kat allah swt
    semoga kita dipertemukan dgn jdh yang bleh membahagiakan kita..keluarga kita....insyallah

    BalasPadam
  42. hi zed askum..emm nape cam banyak masalah je nampaknya...
    jgn saratkan kepala dengan masalah...tak de orang yang tak ade
    masalah semua orang ade masalah...yang penting bg jgk ruang untuk
    diri kita rasa tenang...sekali-sekala buang jauh2 masalah tu..
    anggap diri kita ni tak ade masalah n slow2 kita cari jalan penyelesaian
    utk masalah tu...emm zed kalau pasal jodoh tu insyallah kalau ade jodoh
    tak kemana cuma cepat atau lambat je..cam saya kadang2 bosan gak orang duk
    tanya bila lagi bila lagi..adik dah kawin tp saya tak kawin lg..kdg2 mak
    pun bising gak..tp dah nak wat cam na dah tak ade jdh lg...nak kata memilih
    tak lah jugak..ye lah mana ade manusia kat dunia ni yang sempurnakan...
    saya pun sedar diri saya ni tak sempurna tak kan saya nak orang yang sempurna kan...
    asalkan nanti kita sama2 perbaiki diri kita untuk kebaikan
    zed jgn risaulah insyallah jodoh ade tp masa yang akan menentukan semua tu
    kita cuma berusahakan kalau kita dah jumpa nanti memang dah ditakdirkan
    jodoh kita lari kemana pun memang itu lah jdh kita kan'
    jgn lah di pikirkan sgt nanti diri sendiri gak yang sakit kan
    yang penting kita happy n jgn lupa banyakan doa kat allah swt
    semoga kita dipertemukan dgn jdh yang bleh membahagiakan kita..keluarga kita....insyallah

    BalasPadam
  43. u r too choosy n u r just too blind to see.. eventho u met a lot of potential candidates, u failed to see an imperfect person perfectly becoz u think u deserve better n expect more better options to come witout realizing that u have ur own flaws..and dun forget, what goes around comes around,its a karma thing,so dun simply use someone to overcome ur loneliness or ur needs but take the opportunity to look at yourself n change to be a better person. Love will come eventually n may u have a great relationship for the rest of ur life~ =)

    BalasPadam
  44. bila sy rasa kecewa dengan cinta, sy selalu ingat word nie untuk bg semangat kat diri sy sendiri..

    TAK AKAN ADA ORANG YANG AKAN MENYAYANGIMU SEPENUH HATI SEPERTIMANA AKU MENCINTAIMU SEPARUH MATI...

    "The key to succeding in relationship is not finding "THE RIGHT PERSON"; it's learning to "LOVE THE PERSON YOU FOUND"..."

    see u!

    Friendster-nornathasha@gmail.com
    blog -www.nathasha.blog.friendster.com
    facebook & YM -nurina_nathasha@yahoo.com

    jaga diri baik2.....

    BalasPadam
  45. ajal , maut , jodoh semua nya tangan tuhan ... kita manusia ni kena la byk bersabar... kita merancang tuhan yg menentukan... mungkin bukan di dunia kita hidup berpasangan... insyallah di SANA nnt kekal pasangan kita... saba la abg zed.... insyallah ada jodoh tuh... cuma lambat jerk.... hiks....

    BalasPadam
  46. yer ker???ciannnyer abg zed nie..huhuhu..
    nk adik crikn ke??hehehehe..
    sabar jerlh..mybe blm smpai jodoh..
    nnti2 adelh 2..insyaAllah..mudah2an..amin..

    BalasPadam
  47. TAIPKAN ON CINTA DAN HANTARKAN KE 32999 .

    HAHA ! -ketawa sikit

    BalasPadam
  48. Assalamualaikum abg zed... hmm dgr cam brat ja mslh abg zed ni... pndpt sy myb msa utk itu lom smpai lgi... Abg zed jgn sedih ye... Myb Allah nk temukan abg zed dgn girl yg btol2 dpt jga abg zed 1 hri nnti... Abg zed kna la byk2 kn doa & memohon kpd Nya... Dgn itu abg zed mngkin akn di p'cpatkan jodoh... P'caya lah pd Ketentuan Ilahi... Mngkin ada Hikmah di sebalik ini semua... Abg zed p'bykkan doa... n sabar k dgn ujian ini... Sabar kan sparuh drpd iman... k yg tu ja dpt sy kata kan kt abg zed... truskan usaha abg zed k... semoga b'jaya... your fan...

    BalasPadam
  49. hye abg zed...sy ni pminat stia abg...mmg minat gle... klau bole, sume cte yg abg blakon sy xnk miz..
    tp nk wat cena, tntutan plajaran...xbley slalu dpn tv...so,dgn ade nye blog ni, bole la slalu2 sy comment...hehehe...by d way, tntg main topic ni, sy xtau sngt nk coment cmane...tp this is juz my opinion, sy rasa abg blum jmpe dgn org yg btul2 ssuai...stiap mnusia yg lhr d dunia diciptakn psangannya...so, bnyakkn bsbr...sabar itu kn sparuh drp iman...sy yakin, 1 hri nnti akan ada insan yg hadir dlm hdup abg & akan bgelar seorg istri...sbr ek, smua org akan dpt keinginan msg2....cume cpt @ lmbt je...doa bnyk2 ek....hanya padaNYA kta bserah...:)

    BalasPadam
  50. yer ker bro..
    bkn bnyk gf ker..hahahaa..
    kwn2 pn ramai kn..tkkn la boring kot..
    igt lg kiter pnh jumper kt orange.. ;p

    BalasPadam
  51. hurm..of course i think..u should choose a wise and educated girl..barulah mentality tu seiring dgn ur mentality.ciri2 gadis melayu pun mesti lah ada pada empunya diri..mcm menghormati org tua,pandai memasak,mengemas,buat kerja rumah,bertanggungjwb and so forth..need not to elaborate i think tht u have already know all the characteristics tht need to be acquired for having a perfect and gorgeous gf.ntah pape ntah saya mengarut.hik =P

    BalasPadam
  52. refer to my comments kat your myspace and yg kat my blog gak...

    Yeay... dah ade blog... another blog for me to read...

    U take care!!

    BalasPadam
  53. perkara yang korang tak perasan atau saja tak perasaan.. senyuman daripada korang boleh membawa kebahagian kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai korang... paham paham je la... :)

    BalasPadam
  54. dont worry bro.

    u'll find the good one sooner or later.

    BalasPadam
  55. Ish3x..cian abg Zed..tp abg zed jgn risau
    jodoh x kemana la..nti ada la tu,kdg2 cinta pandang pertama x menjadi..jadi kena kedua plak..kikiki,atau ketiga atau seterusnya
    tp jgn jadikan diri sbgai playboy or some else..coz cinta sejati susah nk jumpa
    hehe..sya sedikit pakar dlm hal ni
    ni lah nasihat sya serba sedikit utk abg zed
    all the best..wish u luck(^_^)

    BalasPadam
  56. hmm well zed..sbnrnyer i pun rase pe yg u rase skrg..n i pun x tau la pe mslhnye..mgkin blom jumpe lg yg bol2 mencinai kite n menyayangi kite setulusnye..skrg ni bnyk yg cinta plastik jerk..bnyk yg tgk pn kebendaan..nk jumpe yg true lurve 2 mmg la susah..so meh kite sesama keep on searching 4 our true lurve...jgn putus asa..

    BalasPadam
  57. tu la.. jodoh di tangan tuhan cuma kita kena usaha untuk mendapatkannya... betul tak?

    BalasPadam
  58. i recommend you visit this blog..http://soulpower-kuasajiwa.blogspot.com/
    -it's about love

    BalasPadam
  59. huhu..sabar la..aper org ckp ajal, maut jodoh pertemuan suma kat tangan tuhan kan??ada jodoh bila dah sampai masa u kawin u kawin...mgkin ada hikmah di sebalik ini kan..sabar j...:)

    BalasPadam
  60. ermm..
    just wanna said 1 thing here...

    you have to find sumone who really love you, org yg sanggup segala2nya utk kita..bukan u yg sayang dia lebih atau tergila2 kan dia..tapi sebalik nya gadis tuh yang sayang you lebih ..
    sebab nanti satu hari you pasti kecewa..sebab pada dasar nya dah salah..u yg sayang dia bukan dia yg sayang u...

    take care n have a nice day...

    BalasPadam
  61. setiap manusia mempunyai kelebihan n kekurng..xda manusia yg sempurna..jika mahu hidp lebh sempurna..berusaha lah dgn lebih gigih, org yg berusaha pasti akn mendpt balsan yang baik..

    BalasPadam
  62. zed...tk usaha pun takper, sometime cinta...sayang ni tuhan bg supprise kat kiter.insyaalah akn mnjelma puteri kayangan yg reality

    BalasPadam
  63. assalamualaikum...saya sje mencelah ni..just nk say hai 2 ur all..saya pun doakan semoga zed dapat jodoh dan jagn sombong2 k.

    BalasPadam
  64. zed, zed... sampai begitu sekali luahan dia...

    BalasPadam
  65. ohye ker kesian awak.. saya single lebih 5 tahun dan skg saya sakit.. saya tak pasti ade tak org nak kat saya lagi..

    BalasPadam
  66. dun wory k...kawen je ngan i...sng cite...hihihihi...juz kidding k...

    BalasPadam
  67. cinta ker?saya dah banyak kali kena tipu so i harap u all dapat cari cinta sejati...apa2 pun zed carilah cinta yang hakiki iaitu cinta ILAHI...assalanualaikum

    BalasPadam
  68. Hakikat sebuah pernikahan

    Ada banyak alasan manusia yang
    membuat dasar dari hakikat pernikahan.
    Hakikat yang seperti apakah yang
    paling membahagiakan? Cuba kita
    lihat…dan manakah pilihan kita???

    1- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana nafsu, maka pasangan rajin
    bertengkar jika servis di kamar tidur
    tidak memuaskan.

    2- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana HARTA, maka pasangan bakal
    bubar jika bangkrup.

    3- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana KECANTIKAN, pasangan bakal
    lari jika rambut mula beruban dan muka
    keripot atau badan jadi gendut.

    4- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana ZURIAT, maka pasangan akan
    cari alasan untuk pergi jika pasangan tidak
    dapat memberi anak.

    5- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana KEPERIBADIAN, pasangan akan
    lari jika orang berubah tingkah lakunya.

    6- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana CINTA, hati manusia itu tidak
    tetap dan mudah terpikat pada hal-hal
    yang lebih baik, lagi pula manusia.
    Yang dicintai pasti MATI / PERGI.

    7- Jika hakikat pernikahan adalah
    kerana IBADAH kepadaALLAH,
    sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI
    HIDUP kepada makhlukNYA. Dan ALLAH
    mencintai hambaNYA melebihi seorang
    ibu mencintai bayinya. Maka tak
    ada alasan apapun didunia yang dapat
    meretakkan rumah tangga kecuali jika
    pasangan mendurhakai ALLAH.

    Artikel cinta ini telah disumbangkan oleh saudari Aisya Syahirah

    BalasPadam
  69. Lelaki yang Sejati

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan…

    Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…

    Sabar itu iman…
    Duit bukan kawan…
    Dunia hanya pinjaman…
    Mati tak berteman…

    BalasPadam
  70. hmmm u...c2asi yg u alami skang ni adlh c2asi yg biase..bkn u sorg jer tau ...ada ramai lg kat luar sane....even me also...ehehe..but lets think positif & bijak...semua yg berlaku ada hikmah nyer u...esk2 kita semua kan fhm napa jd begini napa jg begitu...kalau pun skang u push ur self tuk dpt apa yg u nak, takkan dpt if allah tak kata 'ya..its de tym 4 u zed'....rite? okey u...tek k...daaaaaaa

    BalasPadam
  71. ai zed...
    setiap insan ada kekurangan...
    zeey rs 1 day zed akan jmpa seseorg yg akan melengkapi kekurangan zed & zed melengkapi kekurangn dia...
    trus b'doa supaya zed dpt future wife yg akan hdp dgn zed smpai akhr hayat k...
    :-)

    BalasPadam
  72. BYK BTL LA COMMNT~I TLG JWPKAN EYH ZED!SBB U ARTIS KOWT!HAKHAK!
    ADEH LA.SBR JE LA PKCIK OI..JDOH TU ADE,LMBAT DGN CPT JE.CPT2 KANG,XTAHAN LAME.AGK SSH GAK TUH!SO...LEK JE.. :)

    BalasPadam
  73. rajin2 la berdoa, wat sembyg istikarah:) sure allah bg petunjuk

    BalasPadam
  74. Hi Zed.

    Sya rsa ada lbh baik zed cr punca knapa hubungan zed x kekal lma.

    Tp zed x semestinya klau kahwin zed akn hilang rsa sunyi. Lg pulak zed sebagai seorg pelakon tkut dpt yg x memahami kerjaya Zed. Lbih baik berkwn dlu, knal hati budi msing2.

    Klau zed suka budak2 knape x amik anak angkat? Mmg la x sma, bkn drh daging. Maksud sya klau ade kwan2 yg ade budak2 ajak la g mna2. Byk lg bleh difikirkn utk hilangkn rsa sunyi.


    Klau rse nk hilang sunyi & zed suka budak2,

    BalasPadam
  75. assalamu'alaikum.. aii zed..
    trasa jgk bace statement u..i rasa sakit. maybe sbb i sllu rasa yg same cm u rasa.bila situasi kita camni, kita akn dpt jutaan pndngn dr sudut yg positif..ofcoz dr kngkwn yg prihatin..tp bila sunyi tu datang..,Allah aje la yg Maha mngetahui apa yg kita lalui. tp kita harus kuat.. u kene muhasabah diri. kene redha dngn segala ni. terima dan percaya hari utk u pasti tiba. yg pnting jgn putus2 berdoa,moga kita diberikn kekuatan.ujian Allah tu adalah mngikut kemampuan hambanya sndiri. dan mdh2an berkat kesabaran kita,kita akn dkurniakn kebahagiaan yg hakiki..

    BalasPadam
  76. assalammualaikum... Hai Zed, terharu lak bacer ko nyer stetmen ni... Sebernarnya, ramai yg mgalami perkara yg sama.. Termasok Cik Soda ni jugak.. Tapi sentiasa ingat seperkara :

    Mungkin Tuhan menginginkan Kita Bertemu & Bercinta Dengan Orang Yang Salah Sebelum Kita Bertemu Dengan Orang Yang Tepat. Maka, Kita Harus Mengerti Bagaimana Berterima Kasih Atas Kurniaan Tersebut..

    BalasPadam
  77. Assalamualaikum Zed..
    Sebenarnya kan setiap manusia mesti prnah rasa sunyi, sepi.. kosong je hati ni..
    Sebab kita perlukan someone kt sisi kita yg boleh buat hari2 kita ceria.. tmpat kita share problem..
    So, Zed jgn la risau2 yer sbb stiap manusia yang Allah jadikan kat muka bumi ini mesti ada pasangannya.. cuma Allah belum tunjukkan lagi siapa org tu.. Zed mintalah doa banyak2 pada Allah agar dekatkan jodoh Zed.
    Tapi Zed kena ingat jgk tau yang kdg2 apa yg kita tak dapat sekarang ni lebih baik untuk diri kita pd msa akan datang drpd kita dpt sekarang tp buruk untuk msa dpn kita..
    Kalau Zed tak dapat apa yg Zed inginkan sekarang, tak bermakna Zed dh tak ada apa2, tp sbnarnya Allah tu dah rancangkan sesuatu yang lebih baik untuk Zed.
    so, Zed kena tabah dan berusaha..
    Good Luck ye.. Smoga brjaya bertemu dgn bidadari yang boleh membahagiakan Zed dan bakal anak-anak Zed nanti di dunia n akhirat.. =)
    (nurani_nf)

    BalasPadam
  78. siannya...erm tp rasenye u xperlu la nk tension2 sgt...cz maybe jodoh blum sampai lagi kot..or mungkin lom jumpa sumone yg serasi dats y hbgn sbl ni xmenjadi...ape pn sabar jela..hal2 mcm ni kite xleh nk paksa diri nnt makin tension jdnya..sape2 pn akan rase lonely bile kite terlampau fikirkn sgt masalah xde pasangan ni..huhu..jz be happy k, bile sampai masanye nnt i percaya u pasti akan bertemu jodoh yg sesuai n akn dpt ramai ank since u ckp u ske budak kn...=)

    BalasPadam
  79. hai zed.... feeling lonely?? i understand that... sometimes even though kita ada di tempat yg penuh sesak dgn orang ...kita masih dapat rasa kesunyian dapt menenggelamkan suara riuh rendah di sekitar kita... sukar untuk orang lain meneka... kenapa kita sunyi.... tapi ingat sunyi tak semestinya menjadikan kita murung...

    pasal cinta... biarlah tuhan jer yg tentukan... mungkin ada sebab tertentu kenapa tuhan tak temukan jodoh untuk kita lagi... tentang kenapa sentiasa direject... tu hanya la tanda yg kita mungkin bahagia dengan si dia untuk seketika saja.... biarlah... jgn jadikan perkara sebegini memebuatkan awak murung... jodoh kita tetap dah tertulis sama ada di alam nyata... maupun di syurga... jgn risau tentang mengejar cinta.... kerna bila cinta dikejar... yang datang mungkin memberi sengsara... biar cinta datang tanpa kita duga... kerna cinta luas pengisiannya...

    cuma satu yg ingin saya tanyakan.... jika awak sedang mencari cinta... adakah awak sudah benar2 bersedia untuk menerima cinta dan bercinta? sediakah awak untuk terima baik buruknya bercinta?.... sediakah awak untuk menjaga cinta?..... fikirkan la yea... maaf ye jika apa yg saya kaakan di sini mungkin menyinggung awak... kata2 saya ini hanya la sebagai nasihat

    BalasPadam
  80. huhu...kalo masalh cinta eyh,..ada la yg xkena kalo xade jodoh..tanya diri sendiri...apa yg xkena ..anda akn tau apa yg akan anda buat..
    huhu...
    check it out diz blog...
    shishacrewz.blogspot.com

    BalasPadam
  81. baca dan renungkanlah kata-kata yg t'tulis ini..


    Kepada yg masih SINGLE...
    Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.

    Kepada yg ragu2 dgn PERNIKAHAN.. .
    Cinta bknnya mencari seseorang yg "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yg mampu menjadikan dirimu sempurna.

    Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...
    Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tdk benar2 peduli. Jgn bicarakan soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

    Kepada yg PATAH HATI...
    Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg pengajaran dan hikmahnya.

    Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA...
    Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jgn sampai terjerumus. Biar selamba tp stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil. Cubalah utk memahami tetapi bkn bermakna tdk boleh meminta apa2. Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa sakit jika itu yg benar2 dialami.

    Kepada yg ingin MENGUASAI...
    Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata tdk bahagia dgn mu.

    Kepada yg takut MENGAKUI...
    Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya.

    Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...
    Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau tlh mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak utk dicintai olehmu.... Biarkan dia pergi dan lupakan saja dia.... carilah cinta yg BARU!

    BalasPadam
  82. salam enZed, enZed nak tak anak saya?Tapi pinjam je la..takleh lelama

    BalasPadam
  83. ZED!ala..pe ssh~
    ZED kan artis~
    sendang jerk nak crik awek!~

    BalasPadam
  84. Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannyajauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannyasingkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35tahun belum apa-apa kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itudalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.

    DOA MENDAPAT JODOH~ Sila baca surah Al-Qashasah,ayat 23 hingga ayat 28.Insyaallah mendapat berkat.Baca setiap hari sekali saja hingga hari kawin.Peristiwanya berkaitan dengan Nabi Musa alaisalam bertemu dengan anak Nabi Shuib alaisalam.

    BalasPadam
  85. dalam dunia ni kita xprnah keseorgn, even utk sesaat pun...Allah sentiase bersama kita... segala ape yg berlaku kat dlm dunia ni sume ada mksd t'sirat...mgkn blm smpai jodohnye, kita xleh nak wat pe melainkan sentiase berdoa supaye kita sentiase menemui yg t'baik dlm hidup ni... bile kita dah temuinye bersyukurlah krn xsume yg t'plh utk mndpt rahmatNYA...dan andainye kamu merasakan kamu bertuah dan terpilih berkongsilah rasa itu dengan orang len,supaye rasa itu xkan hilang...:)

    BalasPadam
  86. huhu..Zed kite senasib..huwaa semua kwn dh kawen.. then yg paling nyampah ble attend sape2 nye wedding soalan yg selalu org tnye.. " U ble nk kawen???"huhu x suke r..cane nk kawen kalu calon pon xde kn..waaa (eh tover lak kn.. mcm blog sendirik plak)

    BalasPadam
  87. *pilih saya*....hahahhaha....*just kididng around xP*

    BalasPadam
  88. good luck n all the best in searching for ur soul mate
    biar susah mencari...smga dpt yg terbaik

    BalasPadam
  89. kata hati yg rapuh:

    Ini kisah tentang cinta
    Ini kisah tentang rasa
    Ini kisah tentang cinta
    buat si dia..

    saya pernah cintakan seseorang
    tapi dia kata satu hari itu:
    “Cinta kita tak mungkin, oh sayangku”

    saya pernah cinta seseorang
    tapi dia katakan di malam itu:
    “Maaf, sayang, mungkin kamu bukan untuk aku”

    “kerana terlalu banyak sebab yang memisahkan,
    sebab yang memaksakan”

    saya terus benci seseorang
    sebab dia katakan, "Hey sayang--
    cinta kita tak mungkin terang"

    lalu saya pergi jauh
    lalu saya lari jauh
    saya bisik pada laut itu:
    "Apakah tak ada cinta buat aku?"

    saya terus benci seseorang
    kerana dia mengatakan, “Hey sayang--
    cinta kita tak mungkin dipandang”

    lalu saya tanya:
    kenapa saya?
    selalu saya!
    tak pernah ada cinta untuk saya!

    kenapa selalu saya?
    tak ada ke sesiapa yang mahukan saya?
    saya ni baik!
    saya ni jujur!
    saya ni manis!
    saya ni lain!

    kenapa tidak ada sebutir bintang di langit itu memuja aku?
    di langit itu berjuta warna
    di hujung sana pelangi jingga
    tak akan tak ada seorang itu untuk memegang-megang aku?

    saya suka orang, orang tak pernah suka saya.


    saya sangat cinta orang, tapi kenapa tak cinta saya?

    saya mau dirangkul, dipegang
    dimanja, disayang, dimau orang
    tetapi saya kenapa saja tidak ada orang cinta?

    saya benci akan seseorang
    saya marah sangat pada seseorang
    saya bagitau mak abah saya
    dan mereka kata:

    “Tak ada jodoh agaknya”

    BalasPadam
  90. assalammualaikum hai zed
    dulu masa kyna gie umrah.semua yang terdetik dalam hati kyna mudah termakbul tapi kyna tak pernah lak minta pasal jodoh .jom kita gie umrah kyna pun nak wish pasal jodoh kat jabal rahmah tu mana tahu termakbul.mudah-mudahan dapat yang baik-baik

    BalasPadam
  91. salam..

    haha..neway, jangan fikir sgt..Just spend ur precious time with other people, kawan2 dan family. InsyaAllah, kamu tak akan tertekan. Saya tak pernah couple dan tak pernah ada bf tapi I'm happy takde tertekan semua. Sebab I'm realize, saya ada ramai kawan yang boleh membuatkan saya happy. Cheers :)

    BalasPadam
  92. salam.

    ermm. lonely ekk. abg zed minx laa mak abg zed carikn calon isteri utk abg zed. xyah kahwin ngan artis pn xpe. perempuan biasa pun ley jadi suri d aty abg zed but biar pilih yang betul. biar die terima abg zed sbgai prg biasa bukan sebagai artis :)

    BalasPadam
  93. hah.betul tu cari orang biasa ajelah tapi zed kena terima seadanya kekurangan dia dan didiklah dia agar memahami zed dari situ akan ada toleransi dan berkesefahaman . kalau dia tak boleh terima maknanya dia bukan di takdirkan untuk zed carilah lain

    BalasPadam
  94. biasanya dalam berkawan kyna banyak menguji untuk mengetahui kejujurannya di samping berhati-hati agar hati tidak dipermainkan . bersabarlah ye . biasanya Allah tak akan menghampakan orang-orang yang bersabar.mana tahu jodoh zed lambat tapi bahagia akhirnya

    BalasPadam
  95. hmmmm....first skali say hi tuk pakcik zed..
    jgn la sedih sgt dgn hidup ni...jodoh tu ditangan tuhan.klu kta pecaya pd -Nya..kta kena sabar...im younger than u...tp i hve a lot of cerita sume nye x best...tp org sekeliling kata im da happiest woman in da world same like u...org nampak u happy..tp hakikatnya u sowang je yg tau....n dalam u x sedar ramai yang cemburu dgn u...walaupun u x de aweks...tapi u still ada kwn2 n famly yg sokong u..just enjoy urself.myb tuhan x bg u jodoh awal coz u blum besedia ataupun tuhan nak duga u.just relex k...banyk lg masa...see brape ramai kt blog ni...sume nye sokong u..dlm kerjaya or hidup u...scra langsung or tak...open minded cikit...jgn telalu pkkn tentang aweks...i doakn u akn dapat yg terbaik tuk hidup u..just happykn diri kita..n kita akn happy...
    regards....
    anissutera

    BalasPadam
  96. assalamualaikum w.b.t..
    awk sedih sebab xdew tmn wnita ke?jgn risau,x lme lg tu...stiap insan yg dicipta didunia ni mempunyai pasangan masing2..biar wktu dn keadaan yg mnentukn...jgn trlalu trtekan dgn prkara2 sprti ni lg...kami smua sntiasa mndoakan yg trbaik untuk awk..semoga awk mndapat jodoh yang tebaik...amin...

    BalasPadam
  97. takpe la zed.....ko nmpk cam gangster...boleh pi jauh...

    BalasPadam
  98. tetiba sy berkata.
    ABG ZED NAK SY JD ISTERI ABG ZED TAK???
    wahahahahahahahaha
    xlayak munyer...
    neway, happy days..
    sy suke tgk kamoo dlm julia juli.
    comelll.
    drama len semua xbest.

    BalasPadam
  99. ala rilek la... bro hensem ap... selebriti lg..
    jgn risau..
    laki watpe nk risau pasal kawin ni...
    pompuan je yg patut risau

    BalasPadam
  100. hahahahha..sabar je la zed ni..biasanya kita bole plan bagai nak rak..aim nak kawin bila la..nak anak ramai la..satu jer sebenarnya..'kita merancang Allah yg tentukan'..
    ajal maut jodoh pertemuan semua dah tertulis..kita x tau..so means jodoh awak belum sampai la tu dik oii..

    BalasPadam
  101. hahaha klaka.klaka.

    BalasPadam
  102. yer?hai..artis macam awak pun leh rasa borink erk...hehheehhehe..biasalah kita kan manusia...paper pun sibuk kan diri dengan aktiviti..moga hilanglah rasa sedih tuh erk...selamat beramal...salam

    BalasPadam
  103. "Tak Perlu Secantik Balqis kalau diri tak seindah Sulaiman,buat apa diharap kasih setulus Zulaika kalau diri tak setampan Yusuf,jangan dicari sekuat Siti Hajar dan Siti Sarah, kalau diri tak seteguh Ibrahim,mengapa mahukan seistimewa Siti Khatijah kalau diri tak sesempurna Rasullulah."

    Wallahu'alam
    Hanya Mengingatkan.
    -pis-

    BalasPadam
  104. awk jgnla sedih2..maybe jodoh awk x smpi lagi..
    maybe bakal tibe ke kn..who knows rite..
    be happy k and smile always =)

    BalasPadam
  105. Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.

    so jgn sedey sgt psl xda lg jodoh..
    smpai stu mse nt jodoh tetap akn dtg..

    usaha + amal + tawakal + doa = insyaALLAH ada jodoh..

    BalasPadam
  106. ustat aku penah cakap dalam doa kite kene cakap mcm nie..."Ya Allah...Kau permudahkan la dan percepatkan la jodoh yang telah Engkau tetapkan untukku"...

    BalasPadam
  107. ade satu sebab kot...
    sebab zed xmintak kt Allah betol2..
    =)

    BalasPadam
  108. alala tgk pict 2 pon sedih jak d tgk tau...
    rlexla setiap msia dlm dunia ni kan da tcipta pasangnya msg2 so sabar jela mtggu k:)

    BalasPadam
  109. salam...
    jodoh da maut mmg ditentukan Allah..
    sbgai hmbanya kita selalulah berdoa smoga dipercepatkan jodoh, dikurniakan isteri/suami yang beriman serta ank2 yg soleh dan solehah...
    dan yg pntg sediakanlah diri kita utk mnjadi suami/isteri yg baik..

    sy doakan abg zek cepat bertemu jodoh n bahgia dunia n akhirat..amin:)

    BalasPadam
  110. lom sampai seru lagi la tu.. takyah pening2 sbb jodoh akan dtg bile tiba masanye.. bleh gak la kalu nak usaha cam carik kawan ramai2, then pilihla yg terbaik antara mrk.. tp tula, susahnye sbb u ni artis, nanti mesti diorg ingat u playboy sbb kuar ngan ramai pompuan.. tp x salah kalu ada ramai kawan kan... sbb ada pepatah ckp berkawan biar seribu, berkasih biar satu hehe.. tp jgnla pulak dijadikan hobi bertukar2 psgan nanti u jgk yg susah.. mcm i pun, x penah carik cinta tp cinta tu yg dtg sendiri, tp tula still xde jodoh lagik.. so i just pasrah dan cuba perbaiki diri lagi..dah, jgn stress2 nanti cepat tua hahhhaaha... ok so byk2 doa ye dan niat pun kena ikhlas, supaya Tuhan makbulkan doa anda.. Dont worry, ada jodoh tu...

    BalasPadam
  111. alaa jodoh belum sampai.. tuh je aku pujuk diri aku..aku yakin there is sumbody for someone out there.. berdoalah banyak2 moga bertemu dengan yg disukai dan diredhai Allah

    aku paling geram ngan org yg kater kat kita golongan lambat kawen ni " MEMILIH.. CEREWET,, HI TASTE,,"

    u know wat.. pada mereka yg kawen muda tuh.. bersyukurlahh diorg jumpe pasangan yg sesuwei dan serasi dan pekenan pada usia mudanyer... tanpa perlu menunggu lebeih lame...

    then org2 cam aku yg belum kawen ni.. senang je org kater " JGN MEMILIH SGT... terima je mane yg ade"

    ooo mentang2 laaa aku lambat bertemu soulmate... senang2 je suh aku rembat mane2 org nak dijadikan laki,,,

    aku paling takut pada usia aku skrg.. aku kawen sbb aku kene kawen.. aku kawen sbb kawan2 aku dah kawen.. aku kawen sbb aku malu sbb aku sorg je yg tak kawen lagi...

    moga Allah jauhkan aku dari perkara di atas.. semoga aku kawen ngan sumone yg aku ske dan mmg rase btol nak kawen sbb aku nak kawen.. hahhahahah... insyaallah..

    cehhhh... jadi tempat kuahan perasaaan aku lak... hehehe all i wan to say to Zed.... i know how u feel...

    ena

    BalasPadam
  112. zed..biar btol awk takde awek??cm tifuu je..heheh..takde awek takpe.tp jgn takde kwn..tp dua2 penting sbenarnye..

    BalasPadam
  113. ala kalu sorg2 pun ok apa.. sy suka kalu takde kapel(buat masa ni la). masa2 skrg ni la kita boleh enjoy ngan kawan2, ngan family dan yg pentingnye kita ada byk masa utk dekatkan diri ngan Tuhan. sbb kalu dah byk sgt komitmen, kdg2 komitmen ngan Tuhan pun xde masa.bknlah kita nak tunjuk kita ni baik sgt..tp at least, bile kita selalu ingat kat Tuhan, Dia pun akan ingat kat kita jgk..dan apa yg kita doakan senang utk Tuhan makbulkan ok. salam..

    BalasPadam
  114. Salam,zed..aku fhm situasi ko, sbb aku pun cmtu skrg ni..smua kwn2 dah bteman..tp kita kena +ve kn diri..doa byk2..

    BalasPadam
  115. Love comes when you least expect it.. Dont have to spent your time finding it, coause it'll find you...

    BalasPadam
  116. hi zed.. ni first tyme sy view blog awak..hihi
    ala zed.. relax k..
    anyway sy memg pminat cleo..
    congratz la sbb jd 50 most eligible bachelors kan..hihi...
    neway, xmo sedih2 n feel lonely kayh..
    take care..

    BalasPadam
  117. ala, xyah la rasa lonely ye.ko kan suka menulis apa kata ko tulis byk2 bg kitorg baca.. hahaha, pehtu kitorg tlg komen pastu ko pulak baca komen kitorg, then reply la pape yg patut ok. aku suka baca blog ko neh.. kelako, pehtu aku mesti ketawa sorg2.. sbb ayat ko tuh mmg sempoiii.. ko xyah wat muka lawak pun ko mmg dah kelako, camne tuh? anyway,aku suka ko sbb ko x overacting dlm lakonan ko, bakat ko pun ok la..not bad.maybe ko x hipokrit sbb cara ko tulis sgtla jujurnye, tp berpada2 ye. ok, gud luck to u bro...

    BalasPadam
  118. salam...nak kenal ngan kakak sy x??die minat giler ngan zed..actually sy pon minat sesangat..
    heheh...kalau nk kenal ngan kakak sy,emel la sy..kitorang ni orang biase jer..sy syg kakak sy sgt2..sy pon tgh crk jodoh untuk dia.sbb dia mcm xberusaha jeee..huhu


    emel sy -> annysse_sophillea87@yahoo.com

    BalasPadam
  119. zed, sori arr ckp... tp gaye muke ko mcm laki yg jenis kaki pompuan... aku xdek laa kate ko gitu, itu cme pandangan jek and sori laa kalo ko terase.. mase memule aku tgk muke ko kat tv, terdetik dihati aku.. "mamat ni misti playboy nih.." aku pon x sure cane aku ley wat assumption cemtu but tu laa... kite bkn nye ley judge org just dr pandang jek kan..?? lame2 tgk ko berlakon, melawak... br laa aku ubah perception tu sbb sket2 da stat nmpk yg ko x mcm tu... ;) dan skang aku ase ko da x bape lonely sgt sbb dgn beban keje yg melambak n kesibukan ko nk reply comment2 fan kat cni.. x semestinye ko sunyi sbb xdek gepren, kdg2 ko kat center of crowd pon ley ase lonely gak kan..?? jgn layan sgt ase sunyi tu, mainan pasaan jek... nt aku tulun jampikan, x lame lg ade laa tu... heheh...

    BalasPadam
  120. Assalammualaikum...sy sekadar ingin membantu...kiter tawakkal Dia yg tentukan...usaha la sekali...sy just nk bg tips jerk...

    Doa Dipertemukan Jodoh.

    Baca ok...
    Surah Yaasin: Ayat 32 - 36

    [36] Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan; samada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya.

    -------------------------------------------

    Fadhilat Surah Yaasin ayat 36: Untuk sesiapa yang belum berkahwin agar dipertemukan jodoh.

    Caranya:


    Baca Surah Yaasin ayat 36 dan berdoa.

    Hembus pada telapak tangan dan sapukan ke muka.

    Lakukan setiap pagi sebelum keluar rumah.




    Wallahu a'lam.

    BalasPadam
  121. Orang yang membiasakan dirinya meminta tolong dengan tiada berusaha sendirinya itu ialah melatih dirinya menjadi peminta sedekah. Perangai suka meminta tolong saje itu, walaupun meminta tolong kepada ALLAH kita sendiri tidak menjalankan usaha ikhtiar dengan secukupnya sangat tidak betul kepada islam :)

    BalasPadam
  122. Fadz: minta izin paste kan puisi tu dlm blog sy..

    Abg Zed: sabar..biasa la tu bila dah jadi artis, byk la dugaan dan cabaran dlm hidup..bukan aje dlm kerjaya bahkan dalam kehidupan seharian utk melengkapkan diri di alam keluarga..jodoh ade kt mn2..klau kita x mencari,mgkn die yg akan dtg..tp usaha tu perlu..xkan ade kejayaan tanpa usaha..betul kan..lepas berusaha barulah boleh bertawakal kepada Allah...moga2 dipercepatkan jodoh nye...jgn risau..semua manusia dijadikan berpasang-pasangan..cuma kita yg x tahu mn satu pasangan kita utk kehidupan yg abadi...:)

    BalasPadam
  123. zz masanya akan smpai jg...

    BalasPadam
  124. :: Zed, x salah memilih for your own sake....lagipun calon isteri...not calon for aweks rite?? Lagipun you nk hidup lamer dengan that woman...so, why not you pilih yang terbaik...Hopefully, you tak seperti artis2 lain..kawin xlamer...then cerai... InsyaALLAH...ada jodoh yang terbaik buat you ;p::

    BalasPadam
  125. cuba baca quran lepas solat..insyaAllah ur problem tu bakal ilang..

    BalasPadam
  126. couple ng i lak abg zed,i dr dlu lg mnt kt u..i pn lonely tau.hehe

    BalasPadam
  127. jodoh ada di mana2... kita cuma tunggu dan lihat je.. ye la, kalau kita main tangkap muat je mcm amik kayu kat tepi jalan, nnt kita jugak yang susah.. mana nak tau, tuhan simpan n nak bagi kita yang ter best punya ke... so kita tunggu n sabar je la..

    BalasPadam
  128. u will find ur soulmate k..just lambat or cpt..mungkin Allah Taala itu sudah sediakan seseorg yg lebih baik dr yg sebelumnya..ingatlah perancangan Allah itu adalah Maha Terbaik..wallahualam..sbg peminat, i'll pray for u k..

    BalasPadam
  129. miahahaha..dah anak raja yg ditunggu..jadikk bujang terlajak koooo miewhewhew..larikssss

    BalasPadam
  130. kcian zed kan..anyway soal jodoh ni ssh nk cakap..
    ALLAH swt Maha Mengetahui..kita yg merancang tp DIA yg menentukannya...Yg penting diri kita sendiri yg kna tabah n bykkan berdoa...
    sebagai peminat, kami sentiasa mendoakan yg terbaik utk kamu,zed...apa kata zed bkwn dgn ramai orang n memahami setiap kwn2 zed tuh..if dia adalah seorag wanita, zed cubalah memahami sifat wanita tp kne ingat bkn semua wanita adalah sama..sentiasa ikut kata hati zed tau...
    lagi 1 zed kna give n take & tima segala kelemahannya, dmn kelemahannya adala kelebihan dr zed dan kelemahan zd adalah kekuatan dari c dia..anyway mcm mn dgn pompuan yg zed knl mll facebook tuh???ade pa2 perkembangan ke??? gud luck k

    BalasPadam
  131. dis is my 1st time view ur blog..hmmm..quite nice coz u r a star.. =)

    kapel..kapel...
    lbh baek sndri drpd cinta dkhianati..
    lbh baek sunyi drpd bcinta dlm kepalsuan..

    ade baeknye sesuatu 2 terjadi...
    ade hikmahnye setiap ape yg berlaku..
    bila smpai masanya, sgalenye akn terjadi dgn penuh mkne...juz leave it 2 be natural..jgn dpakse hati, jgn didesak diri..bile smpai tikanya, cinta sejati akn dtg dlm hidup kite yg menyanjung semua kelebihan dan melengkapi segale kekurangan diri kita...menyeimbangkan segala..

    yg penting, berdoa moge kite jumpe jodoh yg tepat utk diri kita dan hargailah ia bila kita dah berjaya memilikinya...

    wish u luck in luv...
    me too.. =)

    BalasPadam
  132. zed.. apa kata kita berbual2.. berchat2 dgn ym ka... nak? ko bukak la ko nye ym then invite la fans ko.. sure kurang sket kesunyian ko tu.. ok dak idea aku neh? bile masa yg ko free?

    BalasPadam
  133. hey, i stumble upon your while blog hopping... it sucks when you are alone, but sometimes it sucks too when you're with someone (at certain times i mean!:P), just enjoy your single life while you still can, because when you're in a relationship, you have to give everything to your other half, especially the attention that she needs, just think that you're a celebrity now, i bet it'll be hard for you to divide your time. And choose someone who loves you for who u are, not because you are ZED ZAIDI.

    Till then, chill la bro!

    BalasPadam
  134. assalamualaikum wbt..abg zed..listen ea....xsemua perempuan tu....sukakan kekayaan,glamer n nama..mungkin,dewang takut berkwn dgn abg sbb status abg....kan skang byk kes kawen cerai artis ni...apapun,kite kene hargai org yg syg kite,disekeliling kite ni...n sblm dewang membenci..abg klu sukekan sesorang,try to be focus...kekasih yg baik seharusnya faham kondsi kekasihnya n should be give n take kan....so,take it easy..setiap org ada jodoh masing2,..cuma cepat n lambat jek

    BalasPadam
  135. hmmmm realy ke? ke u yg sakitkan ati girl tu..
    hmmm tp zmn skang ni susah nk ckp..

    pe2 bro... lilek la.... ik ni dah 28 still single lilek je..

    x pyh crik... bile dia dtg... on je la...

    BalasPadam
  136. i ckp i lilek... coz i girl....
    u as a guy.... once its come towrds u... u will know that both of u belongs each other..

    skang ni... lelaki pun suke hancurkn ati n pompuan pun ade mcm tu... so i x sblah kn saper2... he he he he...

    so bro as i said.. lilek la.. susah2 soh je mama u carik kan... he he he he

    4 myself at the moment memang serik....
    as a gal... baik u closed as friend... tgok the gal tu mcm ner....... tp 1 je nasihat i...
    kalau gal tu suke u psal u glam.... renti kan la
    x kekal pun... time u senang dia nk
    u susah.... lom tentu lagi...
    i pempuan tau sgt la psl pompuan...

    he he he he.... yg penting klau mama u suke....
    sure ok nyer nanti...
    bro.. pe2 pun.... anyway wish u all the best...
    sooner or later ur soulmate will be yours....

    daaa

    BalasPadam
  137. salam..teruskan berDOA kpd Allah disamping berusaha mengikut jalan-Nya....
    dan....
    apabila Allah cepat makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu
    apabila Dia lambat makbulkan doamu,dia ingin mengujimu
    apabila Dia tidak makbulkan doamu, maka Dia merancang sesuatu y lebih baik untukmu
    ~~jgn sedih2 taw...mgkn kte rase x bes..tp Allah tau 2 la y lbey baek tok kte(^-^)
    ~~sabrina~~

    BalasPadam
  138. tula... zed ni xde gosip ngat kn...huhu rilek la... xpn suh je mak carikn mane2 calon... hehe~~ plg pntg don't judge a book by it's cover k~~

    irah_1812@yahoo.com

    BalasPadam
  139. hey zed..it's NOT when u found a right person, but it's when u found da right time, love will develop~ MAYBE u already found HER, but da TIME blom sampai lagi 4 u to know dat she's da ONE!=)
    all da best to u~

    -qistina-

    http://www.facebook.com/profile.php?id=575089299&ref=profile

    BalasPadam
  140. erm sbnrnye tiap mnusia de krg n de lbh..
    kn tuhan jdkn kite sling mlengkapi...
    cam kunci n mangga nye...
    pe yg kurg pd zed, lbhnye de pd org ylen...
    n pe yg lbh dr zed, kurgnye de pe org len....
    jodoh tu uhan da ttpkan...
    jgn putus asa mncri..
    (-_-)

    BalasPadam
  141. salam...
    hm...
    tau x?
    org bsabar akan mndpat ssuatu yg diinginkannya...
    dan nikmatanya akan lbey besar..
    klo psl dh dgn bnyak pompuan x mjadi hbunagn awk ngn dia..
    kena yakin..
    mgkin 2 bkn utk awk n mgkin tuhan dah sediakan sseorang yg lbey baik wlpn mgkin xsprti yg awk impikan.. tp 2la dia hidup..
    hope awk akn jmpa org yg dpt hilangkan rasa snyi awk...
    1 lg..
    jgn lupa..
    bla dh dpt apa yg awk cri jgn sia2 kan..
    jg seelok-eloknya..
    2 la tanda awk mensyukuri anugerah tuhan..
    n sy yakin..
    awk akn dpt lbey dr 2 klo awk slalo bersyukur..
    gud luck...

    BalasPadam
  142. loneliness is something special zed.. u'll realize about it someday.

    BalasPadam
  143. haha xsangka artis pn pkir camtu..saya engat artis ni kehidupan nye indah2 belaka..silap rupenye..betulla korang pn manusia bese jgkkn..

    hurmm pasal jodoh..ssh nk kate...actually saya pn rase benda yg sama tp camne nk wat..huhu..mari kite teruskan berdoa yek..:)

    BalasPadam
  144. lonely better than being hurt...

    BalasPadam
  145. hah??? zed zaidi nih lonely ke?? goshh.. tak sangka.. lonely ke jd artis.. bkn ramai peminat kah?? huhu.. manusia jugak kan~

    tp kan.. zed nih mmg pandai ckp la ye.. bgus2

    BalasPadam
  146. cinta takkan dtg kalau tak dicari..
    cinta takkan dpt kalau tak mmberi..

    BalasPadam
  147. kenape lonely???? sbb zed penah dedahkan mcm mana pempuan pilihan zed... so pempuan2 yg dgr rasa mcm zed ni fussy... dont blame ur self coz u want the best gurl in ur life rite?? but nobody is perfect except ALLAH..ceramah la pulak...hehehe anyway jgn memilih sgt...

    BalasPadam
  148. lonely? InsyaAllah jodoh en zed akan tiba gak satu hari nnti... yang penting bersabar and keep on looking. InsyaAllah apabila seseorang itu bersabar, kesabarannya akan dibalas oleh Allah dengan perkara yang baik... setiap manusia tu dijadikan berpasang - pasangan. selalu berdoa ok! ^_^

    p/s: miraliyana.blogspot.com

    BalasPadam
  149. salam..
    maybe u r so choosen..
    be patient bro..
    x percaye la u so lonely..aritu nampak g tengok wayang with sum gurl..
    nampak mesra jer..hehehe...

    BalasPadam
  150. Salam...
    sorry nak mencelah skit kat cni...
    hehehehe...
    situasi awk ni sm seperti sy..
    kdg2 terasa sunyi n sdh bl lihat kwn2 smua dah berumahtangga n beranak pinak...
    kdg2 rs rendah diri pun ade..
    kenape lah aku ni tak pnh berjumpa dengan org yg blh membuatkan aku jatuh cinta...
    kalau nak diikutkan aku ni tak de lah lawa mn pun... blh ler.. tp kbykn membe aku ckp aku ni blh ler di kategorikan lawa gak.. hehehe prasan..
    sepanjang 26 tahun ni aku tak pun knal ape itu cinta yang aku tau pun cinta dr kwn2 aku ms sekolah n kolej dlu... reaksi diaorg bl bercinta bagai nak rak... cm tak igt dunia... time frust tak yah cite la.. klau buat drama mst laku... hahaha eh tak baik gelak.. bagi aku cinta itu menyakitkan dan penyeksaan.. bg org len aku tau lah...
    kdg2 bl aku tgk semua tu rs tak sanggup aku nak hadapinya... pnh aku bertanya blh kah aku hidup dengan seorang lelaki seumur hidup??? eh jgn slh phm lak aku bknnya playgirl.. hehehe.. tp bl tgk ahli keluarga ku yg bahagia dgn pasangan masing2 buat kan aku rasa cemburu n sedih..
    tp aku tak pkr lm sgt psl jdh ni smua.. sbb sejak dr dlu aku sematkan dlm dr aku jdh itu pasti.. cm bila n siapa itu yang tak pasti..
    klau aku sng jer nk hiburkan hati klau tb2 rs sunyi... aku selalu ceriakan hidupku dengan segala bentuk aktiviti....hidup aku tak pnh sunyi dengan kehadiran ank buah aku n family aku yg seakan memahami dr aku... dlu ler skg ni dah bising dah tanya bl nak kawin... hahaha...
    dan skg aku dah tak ambil kisah dengan itu semua.. yg penting aku bahagia dengan kehidupan aku skg..
    so untuk En. Zed..
    tak yah ler risau sgt psl jdh...
    yg ptg kebahagian dalam kehidupan skg...
    tak guna ade gf sekiranya hidup tak bahagia n ceria...
    tak guna klau setiap hari bertengkar n slg cr kesalahan msg2..
    tak guna sekiranya hubungan yg ade tidak ade keikhlasan dan kepercayaan...
    tak guna sekiranya hubungan itu menjurus ke arah kemaksiatan..
    pk2 ler ye...
    wassalam

    BalasPadam
  151. bleh x nk tw zed nk yg mcm mna??

    BalasPadam
  152. lu mmg comel la bro..huhu..
    xyah sedey2..stp org de jdoh msing2..
    jz cpt o lmbat je..dun wori la..

    p/s:bro,gua ske kt lu start cite diari ramadhan rafiq..sooo sweet..huhu..!!!

    BalasPadam
  153. bro relax r...
    jodoh pertemuan d tgn allah...
    wahaaa..kwn rase baik bro berlakon dulu...
    simpan $ byk2 erk...
    rejki jodoh akan ada dtg k..
    salam 4rm buyen

    BalasPadam
  154. zedzaidi ni wiso sgt np?
    awk bukan perlukan pt0l0ngan kami tp mnx la tolong ngn Allah..
    dy yg MAHA KUASA..


    byk la an s0lat istikharoh doa moge cpt jumpe jod0h..
    kne la istiqomah..
    jgn sbb nk kwen je baru nk doa n solat sunat mcm2..
    xde mknenye..

    BalasPadam
  155. hmmm hi zed..i guess should just be a rock n not too roll...coz u know what, for me 1 day u should av 1 pretty woman who can make u cry,crave and things that make u goes crazy...trust me friend... and if u find a girl that different than the others and shes lovely for u in many aspect well thats the one perhaps...may god bless ya lol..tc



    Pearl in Wales..

    BalasPadam
  156. dh lama dh abg 2lis psl topik ni,so rs2 m'bantu x komen2 diorg ni?dh jumpe dh idaman ati?kalo xjmpe gak,sy ader 1 cdgn..apa kata abg suruh jer parents abg carikn..mmglh ni cara lama,tp rsnya ni cara pnyelesaian trakhir kalo yg dh dcari xjmpe2 gak..mcm dlm family sy,abg 1st sy kawin dh anak kpd kwn baik ayh sy sbb dh 30 thn pn xjmpe idaman ati..skng ni dh nk masuk 3 anak dh..bhgia jer..abg sy lg sorg kawin ngn anak kwn baik ayh sy jgk..i2pn kakak ipar sy yg matchmadekn diorg..hehe..skng diorg tgh tnggu 1st baby..cubalh cr ni..tp kalo nk cr msti tgk agama dulu,baru rupa yer..tp mcm sy,dua2 kakak ipar sy 2 elok agama n cantik..bertuah abg2 sy..bkn apa,abg2 sy ni psl agama diorg liat n kureng ckit..so lps ni ader yg nk m'ingatkn n kejut diorg semayang especially subuh..hehe..n plg pnting,sikap baik isteri diorg tlh m'beri kesan pd diorg spy jd lbih brtnggungjawab n m'gurgkn sikap mazmumah diorg especially panas baran!!hehe..sy doakn semoga abg zed bertemu jodoh..doakn sy jgk tau sbb family sy pelik ckit,yg laki diorg leh crkn jodoh tp yg pompuan carik sndiri!!haha..klaka,patutlh kakak2 sy xkawin2 lg..siaannn...

    BalasPadam
  157. artis biasala ken..tukar awek cm tukar baju..so mane nak lekat..

    BalasPadam
  158. Alalalala.. kiutnye.. jgn sedih2 la.. be happy! okey? \(^_^)/

    BalasPadam
  159. salam bang zed....
    bla dgr pengakuan ikhlas dr bang zed ni,sedih la pulak.
    sy pun blh dikatakan dlm posisi yg sm.hehe...
    sunyi tu pasti ada bertandang bla terkenang ttng hal ni...
    tp,yg blh bang zed buat skrng,bang zed renungkan & perbaiki sikap bang zed, supaya bla ms nya tiba nnti,bang zed temui someone yg bang zed berkenan,bang zed buat yg tbaik dlm perhubungan itu...
    kita blh improve diri kita sblm org lain merngkritik kita,kn?
    lagi 1,bang zed dh tentukan tak ciri2 soulmate yg bang zed cari???

    BalasPadam
  160. jodoh pertemuan di tgn TUHAN...
    kita hanya merancang...ALLAH yang menentukan...

    Abg Zed pun muda lagi...slalunyer lelaki nak enjoy dlu baru nak ader wife...hehe...

    eh kalo abg zed kawin mesti dpt anak2 secomel daddy nyer...heheh

    Jgn sedih2...nt dh tak cute lagi...hehe

    BalasPadam
  161. ai abg zed,
    sabar k..if ade jodoh skang pon abg leh jumpe....
    insyaallah..cepat atau lambat je...kan....
    Allah da tetapkan sape pasangan kite..mudah2 an doa commentor sume ni makbul..amiinn :)

    BalasPadam
  162. hye zed zaidi...
    i'm not u'r fan but suddenly last nite sy termimpi kn zed..i wonder y u came up...huhu..sound silly but that's make me open ur blog after i read bout ur blog in the paper few days ago kot...nak buka asyik lupe je...tapi mungkin juge sbb tgk u blakon dlm cinta gile...huhu..wat ever it is..feel lonely is good bcoz u gonna appriciate who ever near u..kan??i've understand pnh juge trjadik pade sy..doesnt matter la..stiap owg dlm dunia ni..dlahirkan dengan setiap rezeki,kebahagiaan,dan segala yg terbaik untuk diri mereke..just looking forward n seek for da best..tak pyh pk pasl negative sbb ia akn menyebabkan kte negative..so be positive..keep telling urself dat u r not alone n never be alone...n u r not feel alone anymore...easy rite??

    BalasPadam
  163. "erti hidup pada memberi"
    so, take kisah la, apa yg org beri.
    yg penting, apa yg kita beri kt orang.
    "ikhlas-->masuk syurga"

    BalasPadam
  164. Allah ada...minta tlg pd Dia ~wiNk~

    BalasPadam
  165. ololo..ciannyer die.
    xpe..lambat laun jumpe la 2..
    kan Allah da cipta makhluk die bpasang2an..
    ye x?
    huhu..

    BalasPadam
  166. Salam...
    i broo..
    anne rasa2la kan..
    maybe sbb awk nie memilih kot..
    bajet hensem..
    and rasa bila dh jumpa yg better u feel nk cari lg better than yg dh ada..
    maybela kott.....
    ala jdoh kat tgn tuhan..
    nasihat saya...
    HARGAI ORG YG MENGHARGAI KEHADIRAN KITA>...salam...

    BalasPadam
  167. aku pon xde gf...

    ...
    ....
    .....
    ......
    .......

    aku lupa, aku perempuan.

    BalasPadam
  168. assalamualaikum bro
    ksian plak rsa bl bca ni
    yelah, dgn umo awk spatutnya dh jd bapak org...heee
    p,jgn rsau...IA,maybe smua x jd coz awak lom jmpa lg yg terbaik utk awak
    igt camni je, perempuan yg baik tuk lelaki yg baik n sebaliknya,SO if awak nk dpt yg baik, usahalah jd org yg baik in terms of AGAMA, bangsa,dunia & akhirat
    tiap2 kali smyg 5 waktu tu doa2 slalu:)
    tringat plak stu ceramah ni
    if lelaki nak ank soleh (of coz smua org nk anak soleh coz mreka mrupakn HARTA yg ble DIBAWA MATI)kene:
    -cari perempuan2 yg BAIK utk melahirkannya(penting ni!!!!)
    -beri NAMA YG BAIK
    -AJAR ANK BCA QURAN

    heeeeee....itu je,skadar share pndapat
    wassalam

    BalasPadam
  169. ciannnnnn nyeee abg zed...xpe r..maybe jodoh abg xsmpai lgi kot....emmm kadang2 pe yg kite nk tu xpenah nk dpt kn????emm maybe sebab perbuatan kite mase lampau ker????kadang2 tu kn bng....dila pun same mcm abg....emmm maybe kite ade wt pe2 slh ker??kn2????tu yg hajat kite xtercapai ker????betul x?????ni just my opinion je....sorry kalo terkasar...

    BalasPadam
  170. harlow..sunyi? xde gurlfwen? xsemua org dapat apa yg kita nak. jadi..nak hilangkan boring.xleh ke keluar dgn kwn2.. xde gurlpwen..maybe zed ni selalu cakap lepas.xsemua gurl minat. mmg plu tunjuk siapa kita tapi plu la bagi masa. n maybe sbb zed artis.... cara paling ok kot...kate selalu chat. try le chat jgn bagi tau siapa zed, tapi setiap cerita perlu jujur. then bila rasa sesuai.smpi masa baru bagi tau.lgpun majoriti org takut nak bcinta or kawen dgn artis, paham2 yer...

    BalasPadam
  171. kadang2 kita xtau, jodoh kita ada disebelah kite je..setiap kali azan, zed berdoala.minta jodoh ditemukan dgn yg mmg layak , blh jaga zed ,kekal ke akhir hayat. stp manusia mmg telah diciptakan berpasangan,cuma kita perlu tunggu n cari which one di antara berjuta2 manusia.

    BalasPadam
  172. Askum

    Zed zaidi, jodoh di tangan Allah.

    Banyak sebab mengapa jodoh belum sampai. Siapalah kita untuk menebak takdir Allah buat kita. Namun apa yang mampu kita lakukan ialah.

    Perbaiki iman dan amal pada ALLAH. Agar kelak, nanti Allah memudahkan urusan jodoh kita, melimpahkan keberkatan pada perkahwinan kita, mentakdirkan wanita yang baik-baik yakni solehah menjadi ibu pada anak-anak kita.

    Banyakkan solat taubah dan istighfar.

    Menurut hadis soheh, istighfar dapat memurahkan rezeki. Allah sayangkan kita, jadi banyakkanlah minta ampun padaNYA. Dosa kita melimpah ruah. Ibarat buih di lautan.

    Satu lagi doa yang diajar dalam Al-quran:-

    " Allahuma habli minladunka zuriyyatan tayyibah Innaka Saamiuddua"

    BalasPadam
  173. salam,

    sunyi? semua orang pasti pernah merasainya..

    mungkin abg zed belum jumpa seseorang yang boleh melengkapkan hidup abg zed.. sabarlah, pasti ada seseorang yang akan melengkapkan hidup abg zed nanti..

    sabar itu separuh dari iman.. bersyukurlah dengan apa yang kita ada..

    BalasPadam
  174. vampirediaries19 Jun 2009 4:37 PG

    salam...
    yaaa abg zed mmg sunyi when xde pasangan idop nieh...
    xde teman nk berborak n berkongsi suka sdh...
    tp 1 hary naty kite akn dpt org yg betol2 sesuai ngn kite bile jodoh kite da smpai...kadang2 jodoh 2 ade di depan mate kite sendiri...just kite sendiri yg x sdr n perasan...sbb nk crk pasangan idop nieh kne carik yg betol2...baru bole bwk bhgia smapi akhirat...amin!!!
    allah s.w.t akan bg jodoah yg baek n sempurna if kite sabar...n yg penting usaha... :))
    b4 2 kite kne sayang diri kite sendiri dulu baru orang akan sayang dekat kite...
    trust me this is true!!!sooo for abg zed...
    good luck in ur lyfe...
    xkire ape pown yg dtgg melanda hadapi dgn tabah...
    chill... :))
    salam...

    BalasPadam
  175. hai z2..xder girl a..alom cianyerr ucuk2..
    em sabarlah..spjg kaki berjln kat muka bumi ne xkan xderr b'kenan..so ble dah berkenan cpt2 la ajust..jgn syp jerr.
    x nak try ke ur mam crikn..he3..ape pon saya minat kat z2 jgk..

    zana.jb@gmail.com

    BalasPadam
  176. kadang2 cinta tu datang seperti angin...
    kita tak nampak..tp kita dpt merasa...
    Tuhan selalu memberi kita ruang...yg perlu utk kita menjadikannya sebagai peluang...
    meminta pada Dia kerana segalanya dah terukir di kitab milik-Nya...
    all the best la zed k..

    BalasPadam
  177. kesunyian kadang2 dpt menjadi satu kebingaran yg kita tak sedar...

    BalasPadam
  178. belum sampai masanya lagi... sabarlah akan ada insan yg mampu hapuskan kesunyian itu andai masanya telah tiba... doa byk2 ek...

    BalasPadam
  179. brp umo u ek?
    x pe la..u saba dulu..mgkin allah akn memberikan a woman yg terbaik bt u..
    mn la kite tau kan..
    bnyk2kn bdoa je lah..
    allh maha mengetahui..

    BalasPadam
  180. sama lah nasib kita berdua...
    hehehehehheehehe...kawan laki 2 ramailah tapi satu pom x tersangkut...
    xpelah mungkin xde jodoh lagi lah kot...
    tapi percaya lah setiap yg berlaku adalah ketentuan allah...
    mungkin allah nak bagi yang terbaik kat zed,yang perfect,yang soleha.....
    2 yang allah bagi lambat jodoh 2...
    mungkin kesunyian menanti seseorang e2 akan membuatkan kita lebih bahagia dan gembira pabila mendapatkannya.....
    so sabar2 lah ek....bak kata orang jodoh x kemana..tambah2 zed pulak 2....banyak2 berdoa...so kita enjoy...alamak terlebih sudah....hehhehehhehehe....

    BalasPadam
  181. salam... rmai yg nk tlg zed ni... nk share pun xpro lg la... cam ner erk??? smua ckp jodoh, ajal maut ditangan tuhan.... kiter percaye yang tu... tp tuhan xsuruh kiter menunggu... perlu da usaha, bila dia nampak usaha mst dia tnjukkan jalan... insyallah DIA pasti membantu... jika xdapat jgk, kiter kena percaya qada' & qadar DIA... mugkin psgan tu xsesuai w/pun kite rase dia yg terbaik.. dan sebaliknyer... wah cam baik la plak ayat...

    ok, skang yg kedua... zed kena pk, diri cam ner.. memilih atau x?? klo rase memilih.. ni da sumting yg aku terjumpe then taruk kat blog gue... sori erk...

    MENCARI ATAU MENJADI?
    “Saya sedar saya tidaklah sehebat Fatimah, sebab itu saya perlukan suami yang soleh seperti Ali untuk membimbing saya”, kata seorang mahasiswi.
    “Ana memang tidak sebagus Ali, sebab itu ana kena pilih isteri yang sempurna macam Fatimah. Ana tak mampu nak memFatimahkan seorang yang tidak Fatimah!”, tegas seorang mahasiswa.
    Semua sibuk mencari. Mudahkah untuk mendapatnya? Semua sibuk mencari. Jika jumpa, mudahkah untuk mengekalkannya?
    Kita bertemu dengan pasangan hidup semasa duduk dalam suasana usrah. Alhamdulillah, imejnya berjubah dan bertudung labuh. Tetapi mampukah kita mengekalkan isteri kita pada benchmark solehah seperti itu di sepanjang alam rumah tangga? Dia mungkin akan diubah oleh suasana kerja, dia mungkin akan diubah apabila kembali ke pangkuan keluarga, dia mungkin berubah atas banyak pengaruh, atau paling utama, dia mungkin berubah kerana dia memang berubah.
    Maka mampukah kebahagiaan dan kesempurnaan rumahtangga dipertahankan, jika suami meletakkan kesempurnaan itu ialah pada apa yang isteri buat dan tidak buat, jadi atau tidak jadi?
    Kita mahu mencari pasangan hidup yang soleh, dan kita menemuinya di dalam suasana semua lelaki nampak sempurna. Semasa bercinta, dialah Ultraman, dialah Gaban. Tetapi siapa sangka, selepas berumahtangga, Ultraman berubah menjadi raksasa! Jika bahagia dan sempurnanya rumahtangga ialah pada apa yang suami buat atau apa yang isteri buat, kita akan hidup dan mati dalam pencarian. Pencarian yang tidak berkesudahan.
    Maka jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh.
    Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumahtangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya.
    Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI.

    lastly, nilai diri & usaha lg.. sekali gagal belum tentu akan gagal selamanyer... doakan zed bertemu 'permata yg di cari' AMIN...

    p/s- kepada yg komen.. da info yg i pinjam tok blok sendiri.. harap izin kan k... tanx

    BalasPadam
  182. xleh comment byk2 coz we're in the same shoes... :(
    tp xpe...jodoh itu rahsia Allah...
    sabar dan usaha jelah....

    BalasPadam
  183. xpe..sabar dan terus kan usaha...sabar akan membawa kite kepada sesuatu yg lebih baik..percaya pd diri,yakin pada diri..dan yang paling penting percaya pada DIA yg satu...anyway,
    comel je gambar tu..hihi..cam kanak2 sesat xjumpe mak die..hihi..

    BalasPadam
  184. suka la baca blog u..kalau u lonely coz tak de gurlfren,kalau i pulak boring ada boyfren...jangan la sedih coz jodohkan sudah ditentukan oleh tuhan,kalau sampai masa nanti ada la tu jodoh..lagipun u kan baik u pasti dapat jodoh yang baik juga sebab ALLAH telah berfirman yang lelaki baik hanya untuk perempuan yang baik je..so sabar je la...

    BalasPadam
  185. my ustaz once said:
    "setiap org d dunia ade jodoh nye masing2..yg penting, kite beusaha dan bedoa utk dpt jodoh yg terbaik utk diri kita..."
    =)

    BalasPadam
  186. salam..sy umo 16 taun..name syahirah.. bg sy abg x perlu risau sbb jodoh abg mesti ade..lebih2 lagi abg ni hensem, caring, bebakat, ade ciri2 gurl nk.. abg taw x dulu sy x suke sgt nagn abg ni hehe..tp skrg smnjak sy tgok cite petama rmdan, sy
    tertanye2..ade lg ke laki mcm haki dlm cite uh.. abg ni kire da pecah rekod la.. sbb sy payah nk puji org ni hihihi.. ok pepe pon gud luck dlm idup...solat jgn lupe... lg satu, klu nk cari istri tu x pyh la cari artis..tu sume hipokrit..bia la yg beragama n pakai tdung okey??

    BalasPadam
  187. Assalamualaikum...W.t.B..

    sy TNTJ baru pernah baca blog ni sblum ni...lani baru baca plak saje2 sambil2 bukak email...Pada sy jodoh itu Allah dh tetapkan...cuma kalau kita nk yg terbaik...berdoala ubatnya...Namun kena jg usaha...

    Xsangka sebenarnya abg Zaidi (note: sy panggil abg tanpa kebenaran...maafla ek..sbb bkn apa just mhormati org yg lebih tua dari saya) ni risau jg pasal jodoh ek...insyaAllah xlama lg adala tu...cuba buat istikharah...mintak petunjuk ngan Allah dan doa dipercepatkan jodoh yg baik...

    Yg penting cari bakal isteri biarlah lihat pada AGAMANYA, KETURUNANNYA, HARTANYA DAN RUPANYA...tP KESEMUA TU KALAU ADA PD SSORG bakal isteri mmg perfect dan bonus...tp kalau xaada ckpla yg paling penting dgn AGAMANYA...(ye la stiap org bkn perfect...ada kelebihan dan kekurangan masing2...so...kena terima seadanya bila dh berkenan tu...itu yg utama utk menjamin kebahagiaan rumahtangga kelak dsamping busaha utk mjadi bahagia...(sy saya je ulang balik gatal mulut nk nasihat org... wpun sy rasa abg zaidi dh tentu thu perkara ni...abg kan org yg suka membaca...)

    P/s: Kalau ada kekhilafan bbahasa mintak mahap...

    harap Abg zaidi sentiasa sukses, smoga bahagia ddunia dan akhirat...insya'Allah...AMIN...

    Assalamualaikum :p

    Wassalam...(^_^)

    BalasPadam
  188. mcm mn ye nk ckp..okey sng nih!!kita sbgi manusia mmg dijadikan berpasang-pasangan...cuma kdg2 ia terlambat..de jgk yg terawal..of course kite nk cr sumone yg perfect,serasi ngan kite..tp kite kne sedar kite pon xsempurna mn..ble kite rasa kite dh jumpa jodoh kite..kite rs dia tepat dlm idop kite..kite perlu terima segala kekurangan dia dan pasangan kite pon perlu terima kite seadanye...ble de fasa 'saling melengkapi' nih..br la perfect
    pe yg penting "kerjasama"..hahaha
    tetibe kuar wonderpet..
    *sekian dr sy yg xsempurna*

    BalasPadam
  189. asik ternanti2 drama Pertama Ramadhan.. selalu rasa tersentuh melihat duda mcm tu... bertuah la badan andai bertemu jodoh dengan org sepertinya.... buy 1 get 2 free... bestnyeeeee..... gud luck zed...

    BalasPadam
  190. emm cmne ak nk ckp ek?/ko jgn trase kalo aku ckp tau..emm ko nk ade gf kn??aku cdang kan kalo ko wt ape yang tuhan suruh n tggk ape yang tuhan larang,mybe Tuhan permudah kan ape yang ko mintak.mksud ak jd artis ni xelok.klo ko nk dpt isteri yang bek,ko kne jd laki yg bek dlu...aku ckup2 xsuke ble ade brite pnceraian artis..ni sume terjdi cz diorng xtau ape erti perkahwinan sebenarnya.org nk kawin,die nk kawin.aku tngk ko cam bek.sbb 2 aku rase nk bg nshat kt ko..

    BalasPadam
  191. salam zed. pertamanye nak ucap salam ramadhan buat zed. semoga ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelumnye.pasal jodoh? pasal sunyi?...........mmm bagi saya sunyi zed tu takdelah sunyi manenye. kite kena ingat nanti kat kubur kite lonely jgk tpi lagi lonely dari kat sini. sekurang-kurangnye kat sini adalah jugak famili, kawan2, jiran dll. tapi kat sana? zed rase ape? ulat, cacing, kala jengking dll. jadi zed seharusnye syukur jelah dengan ape yang zed ade skrng. INGAT DENGAN BERSYUKUR NIKMAT LAGI BERTAMBAH!

    BalasPadam
  192. upin....
    orang yang baik adalh yang selalu ingatkan DIA time susah dan senang, jodoh kita ada disekeliling, jodoh baik untuk org yg baik, dan sebaliknya...

    BalasPadam
  193. upin...
    semakin kite pikir semakin jauh, u have your own time...
    special time to ur self, one moment will make wondeful memory maa...

    BalasPadam
  194. sbr la abg zed..
    myb xsmpai jdoh ag kot..
    lg 1..jgn tlalu mmilih..
    jdoh kne cri...cri smpai dpt yer..
    pa pn..gud luck 2 u..mga dicepatkn jdoh abg zed..n mga pmpuan 2 baek n pling pnting ada agamanya..

    BalasPadam
  195. zed,saye pun baru break off.. 2bln lepas.. saye x pernah single since form 1 skang umo da 25 ni bru rase single.. hmm agak release tp actually sgt bosan a.k.a lonely.. ye la da biase sama2.. hmm tp kan saye percaya sume ade hikmah.. plus, u kene bersyukur u ramai yg kenal.. agak2 u bosan online jer.. now kan ade 2-way comm mcm mespes, fb sume tu.. hmm mcm i skang da mula addict ngn fb hahaha.. best jugak berkawan ngan org online atleast kite x la sunyi 100% nak berkawan utk lepak2/tgk wayang memadai ade 2/3 org jer.. ramai sgt pun nti pening.. kite x le puaskan hati sume org.. pape pun once u feel lonely u comm with ur fan kan best! they will be more appreciate u.. nak tunggu org puji lambat beb! nk dgr org kutuk kejap jer..
    papepun bab jodoh kene usaha jugak.. even allah da tetapkan tp kite tetap kene cari siapakah die..

    BalasPadam

About Me!

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat

Pengikut

Ruang Iklan!