= TERKINI=
Perkembangan semasa..

Aku Cuti di Pulau Bidong.. seronoknya..!!

aku bercuti di pulau bidong pulau yang aku dan geng aku je ada kat sana.. bukan senang nak pegi pulau tu kena ada contact kalau tak? tak dapek lah den nak nolong... hehehe..private pulau dijaga oleh kerajaan negeri terengganu bawah pulau redang. Sebenarnya pulau ni banyak kenangan, aku baru tau pulau tu adalah pulau tempat pelarian VIETNAM. banyak jugak la.. kubur aku jumpa kat sana... kapal karam dalam laut tepi pulau bidong tu semua tu kapal diorang la.. tengelam ramai yang mati bawah laut tu.. so aku nyelam sambil minum air. aku dive dan juga aku snorkeling di pulau karah yang orang datang buat penyelidikan je..sama la dengan pulau bidong.. cuma pulau bidong yang selalu buat research universiti malaysia terengganu. research pasal ikan la... rumpai laut la.. tah apa kebenda lagi aku pun tak paham.. so kalau nak kawin dengan orang pulau kena tau pasal ikan dulu. :P neway ada banyak gambar lagi aku nak load cuma pihak media tak kasi aku publish lagi sebelum gambar aku cuti cuti pulau BIDONG ni tak keluar lagi dalam majalah. so kena tunggu la.. kalau korang nak tanya pasal pulau BIDONG ni PULAU PENINGALAN PELARIAN VIETNAM korang kasi je komen bila aku balik shooting nanti aku jawab.. sekarang pun sibuk shooting drama CUCI so korang paham paham la.. masa aku tu terhad la sikit nak membalas.. balas mana dan je.. :)
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

40 ulasan:

  1. wah...cuti2 malaysia a nih...bagus2 (^-^)V


    psst:jgn risau zed, sy bukan org pulau...tak perlu tau byk pasal ikan2 nih..ekekkekekeke

    BalasPadam
  2. ermmm...majalah ape yang publish gambar2 kt pulau bidong ni ZEd..?

    BalasPadam
  3. wah..bestnyer dia g bercuti ke pulau...g tenangkan hati dan bawak diri ke? atau g cari awek2 pulau yang cun2...hehehehehe...manalah tahu zed cari duyung ala2 puteri maya karin kat sana..anyway...just take care erk...love u zed!

    BalasPadam
  4. bezzznyeee....
    xjmpe ape2 bnde yg pelik2 tinggalan org vietnam ke..or mangsa2 karam tyme abg mnyelam tu?=)

    BalasPadam
  5. WAH BESTNYER DENGAR CITER ZED BERCUTI KAT SANA....

    BalasPadam
  6. salam..

    wah..
    bestnyer~
    ade duyong x??
    ngeee:)

    BalasPadam
  7. eemm...jangan la muram2...tuhan tak suke..sayeee pon tak suke... :)saye pon sedey gak..but..jom pure2 hepi..hahaha!! even saye da stop berblogging...tapi still nak jempot awak kat rumah saye yg dah tak berpenghuni tu...lai lai lai...masok eh..tetiuuuuu... :) http://sepet88.blogspot.com

    BalasPadam
  8. masa sekolah dulu pernah dengar cita pulau ni seram sikit coz ramai pendatang vietnam mati yg pompuannya kena rogol dsbgnya

    BalasPadam
  9. nanti zed load gambar peningalan vietnam tu.. majalah.. bila dah keluar nanti baru zed kasi tau majalah mana. kontroversi tu :P

    BalasPadam
  10. wow bestnya cuti2 msia..mcm best jer pulau ni..nnt upload la pic2 kat pulau tuh.. nnt bcuti kat sabah pula..ada byk tmpt2 cantik..

    BalasPadam
  11. best x kt pulau cna?? de cm pulau sipadan x??
    cantik2 x kt dlm laut tu yg awak tgk mse snorkeling @ dive..baru2 ni pun sy snorkeling kt manukan island..nnt update pic yerk.. nk tgk jugak..

    http://erynzhoney.blogspot.com

    BalasPadam
  12. kalu budget terhad....agak2 bolehke buat destinasi budget 3 hari 2 malam kat sana?kitaorang plan nak gi sana bt tak survey cost lagi...

    BalasPadam
  13. Zed,
    eii nice x pulau bidong.. kite pln nk g pulau tp tgh cr pulau ape nk g nie..hee
    xctl kite bru follow ur blog..

    BalasPadam
  14. mcm promo zoom malaysia laks..ehehehe

    BalasPadam
  15. we all dulu camping kat bidong..
    u lak stay kat chalet tuh ke??

    BalasPadam
  16. salam zed..jemput ke rumah akak di http://puteri1.blogspot.com

    BalasPadam
  17. menariknye.. dah sampai pulau bidong pun, org trg ni pun tak sampai lg kat sana..
    biasanye tak ramai sgt org pegi pulau tu, maybe sbb kisah2 lama dia kut.. pelik jgk nape p. bidong jadi pilihan zed..

    BalasPadam
  18. sebab sejarahnye..unik..kalau dah pegi, sure terpegun nengok segala peninggalan pelarian vietnam dulu tuh..betul x zed?..
    lagipun sekitar situ kan wujudnya muzium dasar laut tuh.. macam2 ada.. kalau dapat scuba sekitar situ, best la..
    aku dulu pi snorkelling jer..x smpai situ pun..

    BalasPadam
  19. best nye cuti2 kat pulau nie..duk 5 taun kat tganu pun xdpt..jelajah byk pulau kat sne..huhuuu

    BalasPadam
  20. Abg Zed, jemput datng komen topik2 yg adew kat blog daus ekk...
    ni link:

    http://daus.via.my
    http://dauscyber.via.my

    BalasPadam
  21. Best tengok JULIA JULI tu...
    kak Dynaz dan abg zed memang best...
    upload la pic korang berdua...
    serasi giler...

    BalasPadam
  22. Baru saya tahu dkt malaysia nie ada P.Bidong.Klau x saya cuma tahu P.Tioman je..thanks sbb berkongsi ttg pglaman holiday kat sana dpt tambah ilmu pengetahuan..

    BalasPadam
  23. Just wanna share something good...salah satu cara yg paling berkesan untuk mengatasi segala kekosongan dan kesepian yg kita lalui adalah dengan berterima kasih atas apa yg kita ada dan cuba kita sama2 lihat sekeliling kita, apa yg kita nampak ? take a deep breath...close ur eyes and open it slowly...boleh nampak tak? kawan2 kita yg kadang2 kita tak sedar akan kewujudan mereka...sesekali sementara diberi kesempatan untuk meluahkan sendiri perkataan yg kekadang terlalu mudah diucapkan .....TerRImA KaSIH, adakala nye kita terlupa atau pun kita tak melahirkan ucapan TEriMA Kasih itu dengan keikhlasan yang datang dari hati yang benar2 menghargai mereka....cuba bayangkan seminit atau mungkin sehari tanpa mereka disisi kita...tak dapat nak dibayangkan bagaimana rasanye kehilangan org yg menjadi penghibur dikala duka...terima kasih kawan-kawan walaupun kita tak pernah bersua muka namun segala kata-kata yang ditulis setiap ayat dan setiap baris memberi seribu makna...

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum..tadi lepas habis tuisyen pergi kedai buku nak cari buku yg ada abg Zed bercuti kat P.Bidong sekali jumpa.Happy sangat 10000x... :).Siapa yg nak tgk gmr2 Abg Zed yg handsome beli buku Mangga...promote le pulak..

    BalasPadam
  25. gambo cuti? kaedah-lah busy sesangat? huhuhu

    BalasPadam
  26. pulau bidong? 1st time dgr ni

    BalasPadam
  27. salam. saya pun penah g pulau bidong.. pulau tu stesyen penyelidikan UMT. dlu saya student umt.. best giler kat sana.. coral dia pun cantik-cantik kan..

    BalasPadam
  28. hahaha... kalau korang cuti di pulau bidong korang jadi beach boy/gurl la.. sebab sana korang tido kat mana mana je.. atas pokok, tepi pantai, atas rumput dan macam macam lagi.. lagi pun pulau ni privacy takde orang akan kacau kecuali student yang buat research kat situ. :) lagi pun pulau tu banyak hantu oooo... tak caya beli mangga terbaru dan juga media hiburan ok :)

    BalasPadam
  29. alamak ade hantu ke??takoot le pulak.. mlm sok zed belakon keliwon psl pontianak..mari kite saksikan yek..

    BalasPadam
  30. pulau bidong bkn bleh p cmtu je..sbb it's a private island..UMT punya..
    saya pon penah p sana masa jd student UMT mmg besh sangat..

    BalasPadam
  31. gmbar2 dlm laut ni diambil guna kamera jns pe ey?

    BalasPadam
  32. wah...jarang dengar pulau tu dibuka untuk orang luar...sbb yang orang tau pulau tu untuk penyelidikan je...dan yang ramai pi sana cuma student UMT....dlu masa belajar penah pegi sana 5 kali wat research...walaupun tak secantik pulau2 di sabah...tapi byak meninggalkan kenangan

    BalasPadam
  33. pulau bidong,,, sy pernah pergi mse 1st year kt umt,, student umt wajib g situ, kiteorg bt aktiviti snorkelling, kayak, jungle traking, siap terjun kapal lagi,,,, best giler jd warga umt,,, sbb pulau bidong umt punye,,,,

    BalasPadam
  34. sy jg..
    pantai dia cantek...
    kpd perjalan hidupku, sapa student UMT yg amik kos biomarin, tiap sem dorang dpt pegi sn..

    BalasPadam
  35. mizan & ayen(umt)9 Oktober 2009 3:27 PG

    sy bdk UMT.. kos poseso(mizan&ayen)2009.. baru balik dari pulau bidong.. join program survival laut.. best gak kat sana.. ad byk xtvt dlm progrm 2.. fasi2 baik.. makanan pun best.. apa2 pun survival laut jejak warisan good 4 everyone...

    BalasPadam
  36. dijemput semua ke http://lianpadukan.blogspot.com

    BalasPadam
  37. Pulau bidong dekat dengan resort aku kerja....Laguna Redang Island Resort....meh C/in sini ramai2.....

    BalasPadam

About Me!

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat

Pengikut

Ruang Iklan!