= TERKINI=
Perkembangan semasa..

Mari MEMBACA.. baca buku ke korang ni?

hari yang membosankan.. lepas je balik dari drama radio tadi kat rtm terus ke menara kl ade PC dengan bapak dafi sempena pelancaraan kelab sukan celebrity. so aku datang support la.. pastu balik umah mak aku kejap kat keramat.. ambik buku.. dan bawak balik buku ke rumah aku di damansara untuk membaca. sebenarnya membaca ni boleh tambahkan ilmu kita dalam diam tau.. secara otomatiknya bila kita membaca kita akan memahami keadaan semasa tak kira la kita baca buku hiburan dan gosip ke.. cintan-cintun ke, politik ke... asalkan kita membaca kalau korang tak percaya cuba korang membaca pastu kasi comment kat aku. oh ye lupa nak bagi tau korang... aku akan cuti sambil bekerja di PULAU BIDOR 18 feb - 22 feb 2009 aku akan update blog aku setelah aku balik dari pulau nanti.. jadi teruskan menyebarkan http://zedzaidi.blogspot.com pada kawan kawan punya kawan kawan anda selain terus memberikan comment yang bernas ok. insyallah aku akan loadkan gambar terbaru aku di pulau nanti. :)
Zed Zaidi Zed Zaidi Author

38 ulasan:

  1. Wahh.. buku perbualan Bahasa Mandarin..
    Hiks... aku dah pandai cakap cina...
    aku bole baca, tulis dan cakap dlm mandarin..
    kuikuikui...

    kalo nak blajo bahasa mandarin secara siyes..
    cuba zz gi daftar kat kelas mandarin

    BalasPadam
  2. baca buku bahasa apa pun takpe... asalakan kita membaca :)

    BalasPadam
  3. bagus amalan membaca ni
    wah, buku mandarin ye..

    BalasPadam
  4. salam...

    memang pun, membaca tu sangat bagus...tak kiralah baca apa jua bentuk bacaan...sekarang kita tengah layan novel trilogi Laskar Pelangi...import dari indo thru my fren...best baca walau adalah patah2 perkataan yang kene baca 2-3 kali sebab indo kan?

    dulu2 layan cinta2 tapi skrg sangat kurang bukan seba tak suka tapi sendiri yang rasa cam tak boleh masuk sangat...masih baca cuma kurang...

    p.s.:bacalah kisah2 nabi, agama2...best tau!

    BalasPadam
  5. bile sy tulis blog or tulis ape2 jelah kan, sy selalu pesan or selitkan pesanan nie.. sy cakap, sy mintak maaf kalau2 tulisan sy nie menyinggung perasaan si pembaca sebab, bile kita menulis, kita x fikir, kita x sedar apakah perasaannya pada si pembaca..

    BalasPadam
  6. tapi sy mmg xleh la hidup tanpa membaca.. bukan ape, rase cam kosong sangat2.. tu sbb kat bilik tu, mcm2 bahan bacaan ade kat bilik sampai mak da bising2 da kate buang la sume2 majalah n buku2 nie.. sy cakap tak boleh ooorrr! hehehe.... da macam library!

    BalasPadam
  7. mana nak dapat buku kisah nabi eh? boleh post kat zed tak? :) pls..pls..pls... :(

    BalasPadam
  8. hehehehe... umah zed pun penuh dah buku.. sampai tak tahu nak letak mana dah buku buku ni.. jadi teruskan membaca amalan yang mulia :)

    BalasPadam
  9. nak cari buku kisah nabi? hmmm.... selalunye buku cam ni kat kedai buku yg besar2 susah nak jmpe. cam kat tmpat sy ade je org jual buku2 agama kat pasar malam mesti ade buku 25 rasul n buku kisah2 nabi yg lain. kalo x pun cuba cari kat area jalan TAR, kat situ ade byk kedai buku yg kecik2 yg byk jual buku2 mcm tu. try lah...

    BalasPadam
  10. kurang la minat bc buku2 ni..
    tp akan datang x tau la..
    manusia ni senang tok brubah..
    huhuuhuhu...

    BalasPadam
  11. hehe...
    perbualan bahasa mandarin eh..hihi

    BalasPadam
  12. cari buku kisah nabi kt library bhgian agama xpun pi kdai yg de jual buku agama n yaasin..msti ada punya..yg ringkas n lengkap pun ada..

    BalasPadam
  13. ingat lg mase darjah 3,darjah 4 dlu..
    kalau org laen cadangkan sruh bace buku,4 sure mesti mlas pnye..
    tp jgn x pecaye..mase darjah 5,minat membaca 2 datang dgn sendirinya.smpai la skarang.minat 2 trus melekat dalam diri.kire 1st hobi la...kalau da syok sgt 2,smpai 2-3 pagi pon sanggup tahan mate.syok sgt nak bace!!
    so,kpd sesape yang x minat membace,try la..membace mmg best!! BELIVE ME!!

    p/s;buku-buku sirah nabi byk kat library and book stor.popular ke,mph ke..

    BalasPadam
  14. salam...

    buku2 kisah2 nabi banyak kat bookstore...jadikan bookstore sebagai tempat yang 'wajib' bila tatau nak buat la...sebab memacam bahan bacaan ada kat situ. kalau nak mesti usaha kan?

    takpun goggle n search word 'buku2 kisah nabi' iAllah ada banyak list yang keluar,,,try la yek? kami dah bagi jalannya...

    p.s: ada shooting ke kat pulau bidor sana?

    BalasPadam
  15. membaca amalan yang mulia...
    plus bley tmbh general knowledge...

    Sarah
    xox

    BalasPadam
  16. kt umah saya ada satu set buku kisah2 nabi, nanti saya kasi Zed pinjam...shah

    BalasPadam
  17. salam..
    mmg tul la tu membaca menammbah ilmu.sy rasa mcm bosan kalau sehari xde baca ape2 artikel ke paper ke..
    paling suka baca mingguan wanita..dlm tu semua ada..xcaya?korg belilah sendiri.baru rm3.30 je.
    konon nak stop baca n beli majalah ni sbb dah berlambak kat umah ni xtau nak simpan mana.tp terasa rindu lak kalau xdpt baca.mcm kosong je tanpa mingguan wanita...ahaks..lagi satu majalah ujang.wpun dlm ni byk kartun tp oklah utk hilangkan stress kita leh la ketawa2 baca lawak2 kartun dlm majalah ni.tp bukan kartun semata dlm tu ada juga info2 sains n agama.sape minat ujang tau la..
    emm..majalah paling berani & sensasi..-MASTIKA-ni pun byk benda yg kita dapat bila kita baca.nak citer pun malas..korg bacalah sendiri.ni la 3 majalah wajib saya setiap bulan.
    utk bekalan akhirat saya bacala Quran n buku2 agama utk tambah pengetahuan.di situ akan kita temui ketenangan...
    oklah..selamat membaca utk Zed & kawan2..

    BalasPadam
  18. Rajinnyer Zed Zaidi baca buku!

    BalasPadam
  19. membaca boleh menambah ilmu d dada....keep it up...suka baca novel2 cinta2...

    BalasPadam
  20. membaca best..... tapi kalo baca buku kuliah mmg berat je ati... kalo stakat baca leisure mmg x terasa langsung.... Zed tgh baca buku perbualan bahasa mandarin? org kat sini tgh baca buku bertutur dalam bahasa jepun... aper kata Zed blaja gak bahasa jepun? bleh nanti tulis jepun (romanji) kat sini! Ganbate Ne!

    BalasPadam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  22. Wanshang hao..abg zed..thanx 4 ur time give a msg.. hah ni nak bljr ckp mandarin ker?? best..zie tau ckit2 jer..hehehe

    BalasPadam
  23. Betul tu.. Sekurang2nya baca 1 buah buku sebulan. Kalau rajin seminggu 1 buah. Membaca boleh menajamkan fikiran dan membuatkan kita berfikir. Kebanyakan orang2 yang telah berjaya mempunyai tabiat suka membaca...

    BalasPadam
  24. salam zed,u can easily get buku hadis nabi from those bookstores at Jalan TAR. I'm not into motivational books, but this one really the best: How to win friends and influence people. I have a soft copy version if you're interested!

    BalasPadam
  25. kalau zed ada banyak buku tak tahu nak letak mana bagilah kat kyna nanti kyna boleh bagi pada orang-orang susah kat kawasan pendalaman.buku pasal nabi biasanya bercampur dengan ayat-ayat al-quran.insyahallah nanti kyna tengokkan.kebetulan kyna pun suka membaca sebab kyna perlu banyak idea untuk dunia penulisan

    BalasPadam
  26. Baca blog org pun membaca gak kan...hehehehe

    BalasPadam
  27. bku2 nabi??
    cube cari kt mph..x pun popular..
    insyaALLAH ade..
    ouh..
    abg penah bce bku faisal tehrani x??
    tjuk bku tuh advencer peniup ney..
    gerenti abg sker..
    psl islam..
    kalo abg nk tau tjuk2 bku yg best leh tnya sye..
    kalo abg pun ade tjuk2 bku yg best,jgn lupe bgtau sye skali tau...
    x baek simpan sorg2..
    sharing is caring..
    xP

    BalasPadam
  28. hahhaha abg zed sye x ske bce bku

    BalasPadam
  29. saye kerje libry desa..hehe..

    BalasPadam
  30. aina kalau dapat baca buku.. x makan pun xpe..kalau dapat baca novel yg jln cerita dia menarik.. aina sanggup tahan mata untuk baca sampai habis..zed baca buku mandarin.. dah fasih ke?? nanti leh la teach aina??? hehehe

    BalasPadam
  31. encik zed,

    sy nk suggest novel Imam karya SN Abdullah Hussain, Tunggu Teduh Dulu(Faisal Tehrani), Bohemian (Imaen)..

    sekian,terima kaseh..

    :)

    BalasPadam
  32. bagus2.. byk2la membaca. sbb artis kat m'sia ni jarang yg kita bleh jumpe beauty with brain. most of them, cantik/hensem tp x bijak. i mean dr segi nak bg pendapat or dr segi komunikasi.. diorg patut ada akal yg pantas berfikir so bleh generate jawapan2 yg bernas. membaca kan jambatan ilmu.. tp artis malaysia ramai yg malas membaca. bile tanye soalan, memasing uuu--aaa--ooo--mmm..x tau nak jwb.. or lembab hahahaah.. i pun suka membaca cam paper, mags, buku2 ilmiah, agama, buku kisah hidup, kisah benar.. komik, tokoh2 politik, dunia.. sume la.. novel2 cinta ni dah kurang sket.. almaklumla, dah sampai tahap dewasa..heheh..

    BalasPadam
  33. alamak lupa nak ckp.. x berpendidikan tinggi xpe, asalkan berpengetahuan tinggi.. baru la leh jadik ikon..hahahah..tp kalu ada high education+knowldgeable.. lg best..tu, dah abis ke baca buku mandarin tuh?

    BalasPadam
  34. salam...

    zed suka baca buku kan... why not u join this club...

    boleh juga menambahkan ilmu.....
    http://www.goodreads.com/

    BalasPadam
  35. Nak jd ikon mmg kena rajin membaca..ilmu kena byk..jgn bercakap tanpa ilmu... itu hnya akan memerangkapkan diri sendiri.. apa pun,..teruskan usaha... i follow........hehe...

    BalasPadam
  36. saye minat zed zaidi lakonan mantop
    heheheheh

    BalasPadam

About Me!

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat

Pengikut

Ruang Iklan!