= TERKINI=
Perkembangan semasa..

TERIMA KASIH SEMUA AHLI-AHLI SENIMAN KERANA.....

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua ahli-ahli seniman dan seluruh rakyat malaysia. Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf ke atas kelewatan untuk mengucapkan terima kasih kepada seluruh ahli-ahli seniman yang mengundi saya sebagai presiden seniman malaysia yang baru.

Saya juga ingin mengucapkan tahniah kepada seluruh kepimpinan tertinggi dan ajk seniman baru yang telah dilantik dan diberi mandat oleh ahli untuk menerajui persatuan seniman malaysia bagi tempoh 1 penggal 2 tahun 2014/2016.

Saya juga amat berterima kasih kepada jawatankuasa seniman yang lama seperti zahrin ishak, salman al-farisi, mak jem, kak rena tan, zuraini kassim (abg aju), uncle abbas, ani mayuni, ayie arrow, jepp sally, marry chu (kak mey), alif af, nas adila, zarina raja lawak, megat, ellyas iskandar, subash, abg jem, hafiz, kerana banyak membantu saya menaikkan seniman dan anda semua tahu betapa susahnya kita untuk memajukan seniman bersama dan jasa anda semua tetap dikenang dan tidak dilupakan juga kepada artis-artis veteran yang menyokong kuat kepimpinan saya serta semua pihak urusetia yang mengendalikan agm seniman yang ke 14.

Untuk pengetahuan semua, saya amat bersyukur kepada Allah S.W.T kerana memberi ruang dan peluang kepada saya untuk menerajui seniman semula dengan sah, dan diharap tiada lagi pertikaian mengenai ajk seniman yang baru dilantik atas pengundian ahli-ahli seniman sendiri untuk membuktikan bahawa persatuan seniman mahu mengorak langkah kehadapan bagi menjadi badan yang berperanan membela artis-artis malaysia secara profesional dan ingin melihat seniman terus maju supaya masyarakat memandang tinggi kepada jasa yang disumbangkan oleh para seniman tidak kira dari lakonan, nyayian, lawak dan juga dari pelbagai aspek yang merangkumi industri seni negara.

Saya percaya, apabila kita menang dan kalah, tetap ada cakap-cakap belakang yang bersetuju dan tidak bersetuju dengan apa yang berlaku. Itu lumrah dan pekara biasa yang patut diterima oleh semua pihak dengan hati yang terbuka dan menerimalah hakikat apa yang berlaku, kerana ini bukan kehendak saya ini adalah kehendakNYA. Insyallah bila kita memimpin dengan jujur, amanah, telus dan adil ahli-ahli seniman serta rakyat malaysia dapat menilai buruk dan baik sesuatu pekara yang dibuat dan kesan itu dapat di rasai bersama.

Justeru itu, jawatankuasa seniman iaitu timbalan presiden zack kool, setiausaha zahrin ishak, penolong setiausaha rena tan, bendahari vanida imran dan ajk abg jem, khir rahman, sofea jane, sharifah armani, rashidi ishak, dato arash mohammad dan lisa surihani manakala pemeriksan kira-kira dira abu zahar dan adlin aman ramli dapat membantu saya dan bekerjasama dengan lebih erat lagi supaya kita semua dapat mengerakkan persatuan seniman dan memastikan persatuan dilihat kuat supaya seniman dipandang relevan oleh ahli-ahlinya.

Pesanan saya kepada jawatankuasa seniman yang baru kita perlu berfikiran positif agar segala yang dirancang tidak dianggap seperti agenda peribadi tetapi kepada agenda kepada ahli-ahli malah kita perlu menolak sikap emosi berlebihan supaya segala gerak kerja kita lebih profesional dan kita perlu bersatu bagi mempertahankan seniman apabila diserang oleh mana-mana pihak yang tidak bertanggungjawab yang ingin melihat seniman ini terkubur.

Saya juga mahu melihat seluruh ahli-ahli seniman bersatu dibawah payung persatuan dan istilah artis veteran dan artis muda perlu diketepikan dan menganggap kita dibawah 1 bumbung yang sama dan kita akan dilihat lebih kuat dan bersatu padu bagi memajukan persatuan seniman malaysia dan memudahkan kita untuk menuntut hak kita kepada badan-badan yang bertanggungjawab dengan lebih mudah dan secara bersama malah ia umpama tiada yang lama, tiada yang baru, yang lama di hormati dan yang muda disayangi.

Oleh yang demikian, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih sekali lagi kepada semua yang memberi sokongan kepada saya dan seniman semoga berkat doa anda semua membuatkan saya lebih kuat mengharungi cabaran dan rintangan yang lebih mencabar dengan barisan kepimpinan yang baru insyallah saya akan buat yang terbaik bagi terus membela, memperjuang dan meningkatkan imej artis ke tahap yang lebih tinggi dan di hormati oleh seluruh rakyat malaysia.

ANAK SENI PEWARIS BUDAYA, SENIMAN RAKYAT UNTUK NEGARA. TRANSFORMASI SENIMAN MAJU, BERSATU, MARTABATKAN MARUAH SENIMAN!!!
ZED ZAIDI ZED ZAIDI Author

About Me!

Blog rasmi Presiden Persatuan Seniman Malaysia, Zed Zaidi K.M.N. B.Comm (Hons)

Hubungi Saya

Artikel Pilihan

BH Online: Zed Zaidi terima pingat KMN

KUALA LUMPUR: Pelakon, Zed Zaidi, menerima pingat Kesatria Mangku Negara (KMN) pada Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pi...

Jumlah Pelawat

Pengikut

Ruang Iklan!